Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Produkt- og servicenyheter / Atlas Copcos GA 15–26 kW skruekompressorer med oljeinnsprøytning får en økning i effektivitet

Atlas Copcos GA 15–26 kW skruekompressorer med oljeinnsprøytning får en økning i effektivitet

2014-12-01

Desember 2014, Antwerpen i Belgia – Atlas Copcos oppdaterte GA 15–26 serie er en økonomisk og pålitelig løsning for bruksområder som krever en konstant tilførsel av trykkluft. Denne av-/pålast skruekompressoren med oljeinnsprøytning, gir forbedret tilførsel av fri luft med redusert strømforbruk og lavere støynivåer.

GA 18
Med den nye utformingen er GA 15–26 bygd for å være både økonomisk, pålitelig og effektiv på én gang. Sammenlignet med den forrige GA 15–22-serien, har den nye GA 15–26 økt ytelse (tilførsel av fri luft økt med 5 %) og lavere strømforbruk (spesifikt energibehov ned med 2 %). "I flere tiår har vår GA 15–22 vært den perfekte løsningen for verksteder, installasjonsselskaper og OEM-er over hele verden. Denne skruekompressoren med oljeinnsprøytning er kjent for sin pålitelighet og sine lave eiekostnader", sier Bert Derom, visedirektør for markedsføring. "Med denne oppdateringen er ingen av disse fordelene påvirket, vi gjorde bare GA enda bedre og utvidet området til 26 kW."

Forbedret tannhjulsdrevet drivverk gir økt tilførsel av fri luft
Store forbedringer innen energi og ytelse kommer fra GA-ens drivverk, som har en IE3-motor (NEMA-klasse 1), og et nytt kompressorelement som er utviklet internt. Sammenlignet med beltedrevne varianter er den tannhjulsdrevne GA 15–26 3 % mer effektiv. Redusert trykkfall og bedre kjølingsflyt står for ytterlige 2 % ytelsesøkning, slik at den totale tilførselen av fri luft i snitt er økt med 5 % for hele serien.

Mindre strømforbruk, mindre støy
GA gir mer luft med samme strømforbruk, og den gjør det i stillhet. Det nye drivverket er mer energieffektivt, den nye kjøleviften forbruker mindre energi og er mer stillegående enn sin forgjenger. Alt i alt er det spesifikke energibehovet (SER) i snitt forbedret med 2 %. Alle disse nye komponentene har redusert støynivå på disse enhetene til så lavt som 65 dB(A), noe som utgjør en stor forskjell når kompressoren er plassert nær brukerstedet.

Fleksibilitet i alternativer 
GA 15–26 kan tilpasses til alle behov et verksted måtte ha, med et stort utvalg av ekstrautstyr som er tilgjengelig. Disse omfatter integrert tørker og filtre for luft med høy kvalitet, en fabrikkmontert beholder samt ulike løsninger for ekstreme klimatiske forhold.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

  • John Senay, produktsjef for skruekompressorer med oljeinnsprøytning under 30 kW
    john.senay@be.atlascopco.com
    +32 (0)3 750 81 96
    +32 (0) 470 22 67 10

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Industrial Air er en divisjon innen Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Divisjonen utvikler, produserer og markedsfører luftkompressorer med og uten oljeinnsprøyting, gassgeneratorer, løsninger for kvalitetsluft samt kontroll- og overvåkingssystemer over hele verden og under flere varemerker, for alle slags bransjer. Divisjonen leverer også gode løsninger for jernbane, marine og offshore. Fokus og drivkraft er å forbedre kundenes produktivitet ytterligere. Divisjonens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg befinner seg i Antwerpen i Belgia.