Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Verdensrekord for Sauda Hydropower-prosjektet i Norge

Verdensrekord for Sauda Hydropower-prosjektet i Norge

2007-07-10

Sauda Hydro – den raskeste boringen/sprengingen på én uke

 verdensrekord for boreriggen AC Rocket Boomer XL3
Sauda Hydropower-prosjektet i Norge, som drives av entreprenøren AF Scandinavia for eieren Elkem Saudefaldene, har satt ny verdensrekord for boring/sprenging på én uke med boreriggen Atlas Copco Rocket Boomer XL3. 

I uke 21 i 2007 gravde AF Scandinavia ut 165 m tunnel mellom mandag 21. mai og lørdag 26. mai, og boret og sprengte 33 omganger i seksjonen på 38 kvadratmeter, med en gjennomsnittstid på mindre enn 4 timer mellom hver sprengning. 

To skift deltok i rekordforsøket og jobbet fra klokken 06.00 til 02.00 pluss noe overtid. Fjellgrunnen var granitt av god kvalitet. Det var ikke behov for sprøytebetong, og bare 199 stk. 3 m lange fjellbolter ble montert for støtte. 
Sprengstoffet var Orica bulkemulsjon Titan 7000, og en Volvo L220-lastemaskin utstyrt med sidetipp kjørte unna sprengmassen. AF Scandinavia er en del av AF Gruppen som har 1800 ansatte og er en av Norges største entreprenører. 

Mer informasjon finnes på www.afgruppen.no og www.miningandconstruction.com

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:


Atlas Copco Underground Rock Excavation

Atlas Copco Underground Rock Excavation er en enhet innenfor Atlas Copcos forretningsområde Anlegg- og gruveteknikk. Enheten utvikler, produserer og markedsfører et bredt utvalg av utstyr for tunnelarbeid og gruvedrift, for en rekke underjordiske bruksområder over hele verden. Enheten fokuserer sterkt på nyskapende produktdesign og kundestøttesystemer for ettermarkedet, som gir kunden merverdier. Enhetens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg ligger i Örebro i Sverige.