Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Referansebok om metoder for underjordisk gruvedrift finnes nå i ny utgave

Referansebok om metoder for underjordisk gruvedrift finnes nå i ny utgave

2007-10-16

En ny utgave av Atlas Copcos tekniske referansebok "Mining Methods in Underground Mining" er utgitt. Førsteutgaven, som har blitt brukt av gruveindustrien samt universiteter og konsulenter over hele verden, har vært en stor suksess.

Atlas Copco har i flere tiår hatt ambisjoner om å gi den underjordiske gruveindustrien interessante og lærerike artikler som beskriver forskjellige metoder for underjordisk gruvedrift.
"Vårt hovedmål med disse utgivelsene er å stimulere teknisk idéutveksling mellom alle personer som har en spesiell interesse for denne fascinerende virksomheten", sier Hans Fernberg, M.Sc. i gruveteknologi og seniorrådgiver ved Atlas Copco Rock Drills AB.
 

Gruvetrender

Boken er delt i to deler og presenterer både tekniske problemstillinger og kasusstudier fra underjordiske gruver over hele verden.
I bokens første del er det et bidrag fra Magnus Ericsson fra Raw Material Group. Han har skrevet en artikkel om dagens generelle trender i underjordisk gruvedrift. Det faktum at gruvene blir dypere, er en av mange beskrevne faktorer som driver utviklingen av ny gruveteknologi, og som påvirker alle interessenter.

Studier fra virkeligheten

I tillegg til artikler som dekker hele spekteret fra geologi, mineralprospektering og -utvinning, infrastruktur i gruver, stigeboringsprinsipper og forskjellige gruvedriftsmetoder, presenterer boken flere kasusstudier som er samlet inn fra hele verden.
Fra langt nord i Sverige, der LKABs gruver i Kiruna og Malmberget leverer ca. 4 % av jernmalmen til verdens stålindustri, og har store ambisjoner om å øke produksjonen, til den rikeste sølvgruven i verden, Industias Peñoles’ Proaño-gruven i Mexico, med 450 års historie.

Boken er tilgjengelig ved lokale Atlas Copco-kundesentre. Du kan også bestille den på www.miningandconstruction.com.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

 • Hans Fernberg, M.Sc. i gruveteknologi, seniorrådgiver, Atlas Copco Rock Drills AB
  Telefon: +46 (0) 8-743 8170
  Faks: +46 (0) 8-743 9246
  e-post: hans.fernberg@se.atlascopco.com
 • Patrik Johansson, kommunikasjonsmedarbeider, Underground Rock Excavation
  Telefon: +46 (0) 19-503 1251
  Faks: +46 (0) 19-670 7393
  e-post: patrik.johansson@se.atlascopco.com  


Atlas Copco Underground Rock Excavation

Atlas Copco Underground Rock Excavation er en enhet innenfor Atlas Copcos forretningsområde Anlegg- og gruveteknikk. Enheten utvikler, produserer og markedsfører et bredt utvalg av utstyr for tunnelarbeid og gruvedrift, for en rekke underjordiske bruksområder over hele verden. Enheten fokuserer sterkt på nyskapende produktdesign og kundestøttesystemer for ettermarkedet, som gir kunden merverdier. Enhetens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg ligger i Örebro i Sverige.