Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco Rental leverte 300 millioner m³ 100 % oljefri luft til Pearl GTL-prosjektet

Atlas Copco Rental leverte 300 millioner m³ 100 % oljefri luft til Pearl GTL-prosjektet

2012-01-19

Atlas Copco Services Middle East har hovedkontor i Abu Dhabi og er unike i og med sitt tilbud av utleieutstyr. Selskapet administrerer ikke bare sin egen maskinpark av hovedsakelig oljefrie luftkompressorer og høytrykksboostere, det har også tilgang til Atlas Copco Rentals utstyr over hele verden. Dette sørger for at spesialisert utstyr, som er spesialkonstruert for bruksområder innen olje- og gassektoren, er direkte tilgjengelig over hele Midtøsten.

Pearl Qatar
Det massive Pearl GTL-prosjektet, som drives av Shell i Qatar, er blant nylige prosjekter Atlas Copco Services Middle East har vært involvert i. Pearl-prosjektet er det største GTL-anlegget av sitt slag i verden og skal omvandle naturgass til rent brennstoff.

Atlas Copco Services Middle East har vært aktivt involvert i levering av utleieutstyr til dette enorme prosjektet. Selskapets evne til å hente ressurser gjør det i stand til å levere fullstendige pakkeløsninger, inkludert kompressorer, tørkere og tilbehør, noe som er avgjørende for ferdigstillingen av prosjektet. Alt levert utstyr var sertifisert for arbeid på dette anlegget. Evnen til å imøtekomme både dette kravet, og til å ha serien med svært pålitelig utstyr tilgjengelig for utleie, er en viktig styrke hos Atlas Copco Rental.

Pearl GTL-prosjektet driver to ubemannede plattformer 60 km utenfor kysten og har som mål å produsere 1,6 milliarder kubikkfot gass per dag. Etter behandling vil dette generere 120 000 tønner med kondensat og naturgassvæsker om dagen og 140 000 tønner med GTL-produkter om dagen.

"Atlas Copco Services Middle East har hovedsakelig vært involvert i leveransen av utstyr som har vært brukt i det massive programmet for klargjøring av Pearl-anlegget," sier Akram Tamari, regionssjef for Atlas Copco Rental. "Våre oljefrie kompressorer og adsorpsjonstørkere ble for eksempel satt til bruk innen aktiviteter som inkluderte luftblåsing for rengjøring, generering av trykkluft til instrumenter og den pneumatiske testingen av enhetene for behandling av drivstoffgass og luftseparasjon. Totalt genererte kompressorene våre 300 millioner m³ tørr, 100 % oljefri luft til prosjektet, noe som gjør det til et av de største kompressorutleieprosjektene noen sinne. Gjennom hele prosjektet har teknikerne våre arbeidet i henhold til strenge sikkerhetsstandarder og sørget for at utleiekunden kunne oppfylle kravene om produktivitet og tidsfrister".

Atlas Copco Services Middle East tilbyr uovertruffen tilgang til utleieutstyr og ekspertise. Selskapet har en omfattende merittliste innen olje- og gassektoren, både onshore og offshore. Noe som er like viktig, er at de har et virkelig globalt utleienettverk i ryggen. Dette gjør dem i stand til å imøtekomme kravene til prosjekter av alle størrelser og kompleksiteter.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

  • Akram Tamari, regionssjef for utleie, Atlas Copco Service Middle East
    Tlf.: +966 3 882 4440 Ext 340

Specialty Rental er en divisjon som er underlagt Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Den leverer også tjenester til industrien og olje- og gassbransjen over hele verden i form av midlertidig leie av løsninger for trykkluft og krafttilførsel. De spesialiserte utleietjenestene tilbys under flere varemerker. Enhetens hovedkontor ligger i Texas i USA.