Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Tjue kompressorer med uovertruffen ytelsesevne gir bedre sikkerhet og effektivitet i Dalkias kullgruver

Tjue kompressorer med uovertruffen ytelsesevne gir bedre sikkerhet og effektivitet i Dalkias kullgruver

2012-06-29

Antwerpen, 29. juni 2012. Dalkia Industry CZ a.s. har akkurat fullført en prosess med å bytte ut trykkluftutstyret sitt med den nyeste teknologien fra Atlas Copco. Det moderniserte trykkluftsystemet gir bedre sikkerhet, lavere energiforbruk samt et sofistikert betjeningssystem, energigjenvinning og et lavt vedlikeholdsbehov.

Dalkia
I 2005, da Dalkia Industry CZ byttet ut de første turbokompressorene i en av gruvene sine, førte det bokstavelig talt til et ras av utskiftninger. "I løpet av bare seks år, er alle turbokompressorer i Dalkias ni aktive gruver byttet ut med Atlas Copco-maskineri," sier Francesco Pinna, administrerende direktør for Atlas Copco Compressors i Tsjekkia. Det har nettopp vært en markering i forbindelse med at den tjuende og siste kompressoren ble satt i drift. Atlas Copco leverte utstyret som komplette og integrerte pakker, utstyrt med alle komponenter, interne rørsystemer og tilkoblinger. Dalkia kan årlig produse 2,4 milliarder kubikkmeter med trykkluft til gruvearbeiderne på stedet.

"Hovedkriteriet er en stor og stabil produksjon og et trykk på mellom 4 og 4,5 bar ved en temperatur under 60 °C," sier Laurent Tupinier, administrerende direktør for Dalkia Industry CZ, og han legger til: "Ved arbeid i gruveganger er trykkluft absolutt avgjørende av drifts- og sikkerhetshensyn .

Lavere kostnader, mindre utslipp

Alle enhetene, av typene ZH 10000 og ZH 15000, er vannkjølte, totrinns sentrifugalkompressorer og tilkoblet sentrale styreenheter som, ved behov, alternerer driften mellom individuelle kompressorer og overvåker hele kompressorstasjonen. Dette garanterer at kompressorene bare produserer den mengden som faktisk behøves, og hindrer at de går unødig. Resultatet er en meget betydelig innsparing på energikostnadene og lavere CO2-utslipp. Takket være systemet for energigjenvinning, varmer kjølevæsken opp vannet i gruvearbeidernes dusjer, noe som fører til ytterligere reduksjon energikostnadene.

I følge Dalkia reduserer det nye utstyret vedlikeholdstiden, siden det gamle utstyret trengte konstant ettersyn og det i dag er tilstrekkelig å inspisere kompressorene én eller to ganger i løpet av et skift, noe som bare tar noen få minutter.

Trykkluft – det tryggeste mediet

Atlas Copco-maskinene forsyner gruvearbeidere som jobber så langt ned som en kilometer under overflaten. Ved tunnelutgraving på steder der luft ikke kommer til, trengs det ventileringsrør med vifter for å slippe ut ikke bare brukt luft, men også noe metan samtidig. Og trykkluft er det tryggeste drivmediet for vifter. Det er også annet utstyr i en gruve enn vifter som drives av trykkluft, blant annet bormaskiner, transportporter, pakkhammere, håndverktøy og mye mer.

Du kan laste ned det medfølgende bildet her:
http://multimedia.atlascopco.com/sharesearchentry.jspx?q=ac0048753

Om Dalkia

Dalkia Industry CZ a.s. er et av de viktigste energi-gruppene i Den tsjekkiske repubikk. Gruppen har drevet siden 1991 og har gradvis posisjonert seg som en ledende produsent og distributør av varme og strøm på det tsjekkiske markedet. For øyeblikket har Dalkia-gruppen i Den tsjekkiske republikk nesten 2500 ansatte og består av åtte selskaper: Dalkia Czech Republic, Dalkia Kolín, Dalkia Mariánské Lázně, Olterm&TD Olomouc, AmpluServis og siden 2010 også Dalkia Industry CZ (opprinnelig kalt NWR Energy) inkludert deres to selskaper Dalkia Commodities CZ (opprinnelig CZECH-KARBON) og Dalkia Powerline (tidligere NWR Energetyka Polska). Når det gjelder Dalkia selv, setter Dalkia Industry CZ en verdensomfattende standard innen gruveindustrien, siden de leverer og distribuerer strøm samt produserer varmtvann og trykkluft for kullutvinning i gruver tilhørende OKD, det største gruveselskapet i Den tsjekkiske republikk. Dalkia Industry CZ andre kunder inkluderer bl.a. offentlige etater

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Konsernet leverer bærekraftige løsninger som øker kundenes produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm i Sverige og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2011 hadde Atlas Copco 37 500 ansatte og en omsetning på 81 milliarder svenske kroner (9 milliarder euro). Gå til www.atlascopco.no hvis du vil ha mer informasjon.

Oil-free Air er en divisjon innenfor Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Divisjonen utvikler, produserer og markedsfører oljefrie luftkompressorer for alle slags bransjer over hele verden der luftkvalitet er avgjørende, samt kompressorer med oljeinnsprøyting for andre bruksområder. Divisjonen fokuserer på systemer for luftoptimalisering og løsninger for kvalitetsluft som ytterligere forbedrer kundenes produktivitet. Divisjonens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg ligger i Antwerpen Belgia.