Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco Tools and Assembly Systems åpner verktøysmuseum

Atlas Copco Tools and Assembly Systems åpner verktøysmuseum

2007-07-02

I slutten av mai åpnet Atlas Copco sitt nye verktøysmuseum i Stockholm. Det har en unik samling av mer enn hundre verktøy, hvorav mesteparten har blitt samlet inn av en verktøyselger for Atlas Copco i Danmark i løpet av arbeidslivet hans. Museet viser utviklingen av trykkluftsverktøy gjennom mer enn hundre år, og av elektriske verktøy de siste 20 årene.

Museum_502903.tif
Frem til 80-tallet er fokuset på trykkluftsverktøy. I 1985 introduserte Atlas Copco den første elektriske skrutrekkeren, og utviklingen av håndholdte og fastmonterte verktøy tok virkelig av. Ingeniører vil være interesserte i teknologiutviklingsdelen som dekker verktøysmotorer, bearbeiding og kontrollere.

Pionerer innen ergonomi

Ergonomidelen viser hvordan Atlas Copco i 50-årene begynte å fokusere på operatørens helse og sikkerhet i forbindelse med utformingen av verktøy. 
Det startet med et utformingsprosjekt for borehåndtak, ledet av ingeniør Rune Zernell. Dette resulterte i det velkjente LBB 33-håndtaket som fremdeles er i bruk i dag. Leiremodellene som Rune brukte for å teste prototyp-håndtakene, er stilt ut i museet. Andre utstillinger viser det kontinuerlige arbeidet gjennom årene for å redusere verktøyets størrelse, vekt, støy og vibrasjon, samtidig som hastigheten og nøyaktigheten opprettholdes. 
Ergonomisk verktøysutforming er nå en hjørnestein i forretningsfilosofien til Atlas Copco, og firmaet har publisert flere bøker om temaet.

Turbindrevet tannlegebor!

Museum_502898.jpg
Det eldste verktøyet i samlingen er en klinkehammer med varm trykkluft som ble produsert i 1898. En uvanlig gjenstand er det første turbindrevne tannlegeboret, Dentalair, som ble lansert i 1957. Boret var svært effektivt med et hastighetsområde på 500–100 000 o/min.
Museet tar besøkeren godt inn i det 21. århundret – tidsalderen for databehandling og nettbasert kommunikasjon. Digitale kontroll- og overvåkingssystemer med avansert prosessprogramvare styrer nå verktøyene i monteringsdrift over hele verden.
Kontinuerlig investering i utvikling av verktøy har gitt uttelling for Atlas Copco. I dag er firmaet markeds- og teknologileder og leverer et bredt utvalg verktøy til flere typer produksjonsdrift over hele verden, der sporbarhet, nøyaktighet og effektiv produksjon er viktige faktorer.
Museet er åpent for kunder og leverandører.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:


Atlas Copco Tools and Assembly Systems General Industry

Atlas Copco Tools and Assembly Systems General Industry er en enhet innenfor Atlas Copcos forretningsområde Industriteknikk. Enheten markedsfører håndholdte elektriske verktøy og trykkluftverktøy, monteringssystemer, programvare og tjenester til kunder over hele verden innenfor generell ingeniørvirksomhet, luftfart, apparat- og forbrukerelektronikk, transport, kraft- og energiutstyr. Enheten har hovedkontor i Stockholm.