Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos Minetruck MT6020 fortsetter å slå produktivitetsrekorder

Atlas Copcos Minetruck MT6020 fortsetter å slå produktivitetsrekorder

2011-12-07

Transportkostnader utgjør et av de viktigste punktene i en gruvearbeiders regnskap, og Atlas Copcos Minetruck MT6020 utmerker seg som produktivitetsvinneren.

Minetruck MT6020

Atlas Copcos Minetruck MT6020 kombinerer effekten og styrken som trengs for transport i stor skala, men er samtidig kompakt og robust nok til å møte utfordringene på rampene i verdens underjordiske gruver.


Transporteffektivitet er en hard nøtt å knekke ved underjordiske gruvedrift. Gruvedumpere må være kraftige nok til å kunne bære tung last over lengre tid, og ofte over lengre avstander, og også kompakte og robuste nok til å kunne kjøre på svært krevende ramper.
 
Atlas Copcos Minetruck MT6020 leverer på begge punkter og fortsetter å slå rekorder for produktivitet og kostnadseffektivitet.
 
Denne suksessen skyldes i stor grad kjøretøyets nyttelast på 60 tonn, servicevennlighet og det ergonomiske førerhuset som har et ekstra kraftig og svært holdbart karosseri som veier ca. 1,5 tonn.
 
Minetruck MT6020 ble lansert i 2008, og den ga gruvearbeidere den unike muligheten til å øke tonnasjekilometer per time (tkm/t) og også spare kostnader gjennom å redusere størrelsen på maskinparkene.
 
Disse fordelene ble raskt utnyttet, spesielt i Australia hvor gruveentreprenøren ACM (Australian Contract Mining) mottok landets 100. Minetruck MT6020. "Vi har utvidet maskinparken med Atlas Copcos Minetruck MT6020-dumpere fordi det er den mest produktive gruvedumperen tilgjengelig i dag med god margin," sier Brian Rodan, administrerende direktør i ACM.
 
Stuart Tonkin, driftsleder i Barminco, som betjener den største maskinparken med MT6020 i Australia og Afrika, har også opplevd betydelige gevinster. Han sier: "Reduksjon av størrelse og kilowatt på maskinparken gir kostnadsbesparelser som er viktig i nåværende markeder. Minetruck MT6020 er nok et steg i utviklingen av den svingbare gruvedumperen, og den blir tatt i bruk av bransjen."
 
 
Atlas Copco bekrefter dumperens fortsatte suksess i Australia og sier at påliteligheten og ytelsen har gjort 60-tonnsmodellen til den ledende dumperen i sin klasse.
 
Avdelingssjef Matt Cobham forklarer: "Vi har solgt like mange 60-tonnsmodeller til både entreprenører og gruveselskaper, og vi mener at Minetruck MT6020 er det klare førstevalget om dagen. 60 dumpere skal leveres til australske kunder i løpet av 2011, mer enn halvparten av disse vil ta over for andre dumpere i gruveområder. 
 
"Vi har også oppgradert hele drivverket siden den originale Minetruck MT5000 – aksler, droppboks, oppeboks, girkasse og motor. Vår eldste Minetruck MT6020, som brukes ved Stawell Gold Mines i Victoria, har vært i drift i over 25 000 timer frem til i dag, og den holder det fremdeles gående."
 
Transport ved 11 km/t på en rampe med en 15 prosent stigning – et vanlig scenario for en stor underjordisk gruve – Minetruck MT6020 kan skryte av å være like rask som dumpere med lavere nyttelastverdier, men leverer 20 prosent mer tonnasje. Til tross for kapasiteten på 60 tonn, behøver den ikke større utgravingsdimensjoner.
 
Blant de planlagte oppgraderingene i 2012 er installasjonen av en Cummins Tier 2-motor, som gir ekstremt lave utslipp i tillegg til vesentlig støyreduksjon. Ifølge Matt Cobham vil denne oppgraderingen være mer betydningsfull siden de store underjordiske gruvene går dypere og strever med ventilasjonseffektivitet og økte strømkostnader.
 
Minetruck MT6020 produseres i Kvarntorp i Sverige.

 
Minetruck MT6020 i et nøtteskall
 • Nyttelast: 60 tonn
 • Lengde: 11 227 mm. Bredde: 3440 mm. Høyde: 3170 til 3470 mm
 • Dekkstørrelse: 35/65R33
 • Motor: Cummins QSK 19-C760 HP
 • Demping av foraksel
 • Topphastighet (ved full belastning): 36 km/t
 • Maksimalt dreiemoment ved 1300 o/min: 3084 Nm
 • Førerhus med klimaanlegg
 • Kapasitet på drivstofftank: 844 liter
 • Drivstofforbruk: 67 liter/t
 • ISO ROPS/FOPS-sertifisering
 • Svingradius: 44° 
Mer informasjon og tekniske spesifikasjoner er tilgjengelig via denne koplingen:
http://www.atlascopco.com.au/auus/products/navigationbyproduct/ProductGroup.aspx?id=1401362
 

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Atlas CopcoUnderground Rock Excavation er en divisjon innenfor Atlas Copcos forretningsområde for Berg- og Gruveteknikk. Divisjonen utvikler, produserer og markedsfører et bredt utvalg av utstyr for tunnelarbeid og gruvedrift for en rekke underjordiske bruksområder over hele verden. Divisjonen fokuserer sterkt på nyskapende produktdesign og kundestøttesystemer for ettermarkedet, som gir kunden merverdier. Divisjonens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg ligger i Örebro i Sverige.