Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos trykkluftløsninger reduserer energiforbruket med 30 % for Russlands største lastebilprodusent

Atlas Copcos trykkluftløsninger reduserer energiforbruket med 30 % for Russlands største lastebilprodusent

2012-03-30

Den største lastebilprodusenten i den Russiske Føderasjon,KAMAZ, har oppnådd en energibesparing på 30 % i alle sine fabrikker, ved å bruke et avansert energibesparende konsept fra Atlas Copco. Gjennom å installere nytt trykkluftutstyr, kan KAMAZ redusere strømregningen med over 200 millioner russiske rubler (5,2 millioner euro) i 2012.

Kamaz PR–arrangement håndtrykk – 28. mars – Russland

Fra venstre: Stephan Kuhn, Atlas Copcos direktør for forretningsområdet Kompressorteknikk, Alexander Zhdanov, direktør, Kamaz Energo, Jan Kougl, daglig leder for Kompressorteknikk, ZAO Atlas Copco


I tillegg til åpningen av et nytt kompressorrom, undertegnet KAMAZ den 28. mars en fem års totalansvar-serviceavtale som sørger for optimal driftstid på utstyret ved å gi full dekning av trykkluftsenhetene, inklusive alle komponentene

Under åpningssermonien som ble holdt på KAMAZs støpeanlegg i Naberezhnye Chelny, sa direktøren for forretningsområdet Kompressorteknikk, Stephan Kuhn, følgende: "Dette er en svært moderne og effektiv kompressorinstallasjon. Det er en milepæl innen nyskapning og energieffektivitet. Sammen har vi klart å overgå alle forventninger om energibesparing og effektivitetsgevinster." 

"Energibesparende løsninger har stor betydning for alle firmaer som vil være en global aktør," sa direktør for KAMAZ, S. A. Kogogin. "Hver enkelt nyskapning skal ikke bare forbedre produktkvaliteten, men også selv være av førsteklasses kvalitet. KAMAZ velger alltid store, verdenskjente merker som sine foretningspartnere. Vi er glade for å gjøre forretninger med Atlas Copco."

Kamaz PR–arrangementsgruppe – 28. mars – Russland

Fra venstre: Yuriy Bezymenniy, leder for energiavdelingen ved KAMAZ' støpeanlegg, Oleg Cherepanov, visedirektør for Kamaz Energo, Jan Kougl, daglig leder for Kompressorteknikk, ZAO Atlas Copco, Alexander Zhdanov, direktør, Kamaz Energo, Stephan Kuhn, president for Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk, Leonid Luzgin, direktør for KAMAZ's støpeanlegg


Energibesparende konsept utviklet av Atlas Copco
Etter en evaluering av KAMAZs eksisterende systemer, presenterte Atlas Copco et totrinns konsept som innebar en desentralisering av trykkluft-utstyrssystemet. I 2008 undertegnet KAMAZ sin første kontrakt med Atlas Copco. 
"Resultatet var enda bedre enn forventet," sier Jan Kougl, daglig leder for Atlas Copco Kompressorteknikk i Russland. "KAMAZ kunne ta fem gamle sentrifugalkompressorer ut av drift, som hadde et totalt energiforbruk på 16 000 kW."

Kontrakten for neste trinn ble undertegnet i november 2010. Dette omfattet 21 ZH–serie sentrifugalkompressorer, 20 FD–kjøletørkere og flere GA 250FF–skruekompressorer med oljeinnsprøyting. Levering og installasjon fant sted i mars 2012.

Om KAMAZ–gruppen
KAMAZ regnes som en av verdens største produsenter av tunge lastebiler, med over 55 000 lastebiler som ruller ut av fabrikken årlig og med over 2 millioner produserte lastebiler til dags dato. Gruppen har 14 fabrikker i Russland, hovedsaklig i republikken Tatarstan, og sysselsetter rundt 70 000 mennesker. I tillegg til lastebiler produserer KAMAZ trailere, busser, traktorer, motorer, drivverk og verktøy.

Kamaz lastebil
 
Kamaz' kjøretøyer er kjent for å være ekstremt solide og pålitelige – noe som er blitt bevist flere ganger gjennom dundrende suksesser i berømte rallyer, som Paris-Dakar. 
Ryggraden til Kamaz' energieffektivitetsprosjekt er Atlas Copcpo ZH–serien sentrifugalkompressorer, FD–kjøletørkere og GA–skruekompressorer med oljeinnsprøytning, som reduserer energiforbruket med 30 %.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk leverer industrikompressorer, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og tilbyr spesielle utleietjenester. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje-og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Konsernet leverer bærekraftige løsninger som øker kundenes produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm i Sverige og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2011 hadde Atlas Copco 37 500 ansatte og en omsetning på 81 milliarder svenske kroner (9 milliarder euro). Gå til www.atlascopco.com hvis du vil ha mer informasjon.