Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco-hammere går under overflaten for å rive dammer på Cuyahoga-elven i Ohio

Atlas Copco-hammere går under overflaten for å rive dammer på Cuyahoga-elven i Ohio

2014-04-14

De siste trinnene i arbeidet med å gjenopprette den tidligere forurensede Cuyahoga-elven i Ohio til sin førindustrielle prakt omfattet å fjerne Sheraton-mølledammen og LeFever-dammen som tidligere ga hydroelektrisk kraft til blomstrende lokale industrier.

HB 3100
RiverReach Construction er spesialister innen miljørestaureringsprosjekter av vassdrag og våtmarker og utførte rivningen raskt og effektivt ved hjelp av hydrauliske hammere fra Atlas Copco med undervannsutstyr.

Først gikk de løs på den 12 meter lange og 3 meter høye Sheraton-mølledammen. Den måtte gripes an ovenfra, og RiverReachs løsning var å sette en minigravemaskin utstyrt med SB 552-hammeren på en modulær lekter og fløte den på plass rett bak dammen.

"Nesten for enkelt!"

SB 552, XAS 185
Operatøren Shannon Swaino startet ved å bruke SB 552 til å åpne "vinduer" og la vannet flyte nedstrøms. Vannivået bak dammen sank dermed gradvis. Deretter dro Swaino ut i elven med en 36-tonns gravemaskin og den kraftige HB 3100. Dammen ble revet på én dag. "Det var nesten for enkelt med den store hammeren", sier Swaino.

Den neste utfordringen var LeFever-dammen – 27,4 meter på tvers og nesten 4 meter høy, med betydelig større vannvolum bak seg. RiverReach konstruerte først en tilgangskonstruksjon mot elven, og Swaino kunne nærme seg dammen nedenfra, slik at det ikke var nødvendig med en lekter, og jobben ble utført raskt.

Bortgjemte fossestryk kommer til syne igjen
Med fjerningen av dammene ble Cuyahoga-elvens fossestryk og vannfall som har vært skjult for de lokale beboerne i hundre år, avdekket igjen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte


Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copco Construction Tools er en avdeling innenfor Atlas Copcos forretningsområde Anleggsteknikk. Avdelingen utvikler, produserer og markedsfører hydraulisk, pneumatisk og bensindrevet utstyr for rivning, resirkulering, valsing, fjellboring og betongarbeid. Produktene markedsførers og selges under flere varemerker av en verdensomspennende salgs- og tjenesteorganisasjon. Avdelingen har hovedkontor i Essen i Tyskland og produksjonsanlegg i Europa, Afrika og Asia.