Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Sprengningsfri gruvedrift oppfyller produksjonsmål i Latvia

Sprengningsfri gruvedrift oppfyller produksjonsmål i Latvia

2014-08-20

Knauf Latvia produserer konstruksjonsmaterialer i Sauriesi nær Riga, hovedstaden i Latvia. Den viktigste kilden til råmateriale er selskapets gipsbrudd noen kilometer unna. Sprengning ble brukt som den viktigste gruvedriftmetoden. For å redusere effekten av sprengningene på miljøet rundt gipsbruddet bruker selskapet nå en gravemaskin utstyrt med en Atlas Copco HB 7000 DP-hammer til gruvedriften. Selv om den er ny for operatørene, har sprengningsfri gruvedrift blitt hovedprosedyren ved anlegget, og den daglige produksjonen til hammeren har allerede nådd produksjonsmålene.

HB 7000 DP

Sprengningsfri gruvedrift er en kjede av logistikk der alle leddene må passe sammen.


I begynnelsen ble utgravingen gjennomført med boring og sprengning. For å redusere sprengningenes innvirkning på miljøet begynte Knauf å se på sprengningsfri gruvedrift som et alternativ. Selskapet investerte i en Liebherr R974-gravemaskin utstyrt med en Atlas Copco HB 7000 DP-hammer, og enheten ble tatt inn i produksjonen i slutten av januar.

God start på produksjonen

Opprinnelig var hammeren ment til å støtte produksjon i gipsbruddet og til å brukes i områder nærmere avleiringer og boligområder. På bakgrunn av erfaringene fra de første tre månedene har gruvedrift uten sprengning blitt hovedprosedyre. Hammerenheten kjører omtrent 15 timer om dagen fordelt på to skift.

Nådde målet om 1100 tonn per dag

Selektiv gruvedrift

Sprø stener på et tynt lag er ideelt for sprengningsfri gruvedrift.


Atlas Copcos nyeste generasjon av tunge hammere krever mindre tilført hydraulisk effekt fra bæremaskinen, samtidig som den opprettholder maksimal slagkraft. Ved Knaufs gipsbrudd har den gjennomsnittlige produksjonen med gravemaskinen med den tilkoblede HB 7000 DP-hammeren allerede nådd målet på omtrent 1100 tonn per dag.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copco Construction Tools er en avdeling innenfor Atlas Copcos forretningsområde Anleggsteknikk. Avdelingen utvikler, produserer og markedsfører hydraulisk, pneumatisk og bensindrevet utstyr for rivning, resirkulering, valsing, fjellboring og betongarbeid. Produktene markedsførers og selges under flere varemerker av en verdensomspennende salgs- og tjenesteorganisasjon. Avdelingen har hovedkontor i Essen i Tyskland og produksjonsanlegg i Europa, Afrika og Asia.