Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco-kompressorer leverer kvalitetsluft med lavere energikostnader

Atlas Copco-kompressorer leverer kvalitetsluft med lavere energikostnader

2014-08-08

Wilrijk i Belgia. august 2014: Når Chemson Pacific omsider skulle erstatte den aldrende Atlas Copco-kompressoren ZR 132, valgte selskapet en nyere, større ZR 160-kompressor med drivenhet med variabel hastighet, og de fikk umiddelbart lavere energikostnader.

ZT 160 VSD FF-kompressor

David Chin, produksjonsleder ved Chemson


Chemson Pacific, som ligger i Sydney, Australia, er en del av et multinasjonalt selskap som lager kjemiske tilsetningsstoffer og stabilisatorer til PVC-industrien. Trykkluft brukes i hele selskapets anlegg. Et pneumatisk transportsystem flytter de kjemiske pulverne rundt i anlegget, fra råmaterialets innmatingspunkt helt frem til innpakkingen av sluttproduktet.

"Kvaliteten på luften er veldig viktig," forklarte David Chin, produksjonsleder hos Chemson Pacific. "Vi ønsker ikke olje i våre produkter, og det er viktig at luften er ren og svært tørr hele tiden."

I 15 år brukte Chemson Pacific Atlas Copco-kompressoren ZR 132 ved sitt anlegg, og hadde aldri uplanlagte avbruddstid. Når tiden hadde kommet for å bytte ut enheten, valgte Chemson en ZR160 VSD FF-kompressor.

Beslutningen om å fortsette og bruke Atlas Copco var veldig enkel

ZR 160 VSD FF er en komplett maskin som integrerer tørkeren og drivenheten med variabel hastighet inn i en kompakt pakke, noe som gir luft av høy kvalitet til den laveste kostnaden. IMT-adsorpsjonstørkeren fjerner fuktighet før den kommer inn i luftnettet, noe som sikrer en pålitelig prosess og et upåklagelig sluttprodukt. Ingen ekstern energi kreves for å tørke luften, noe som resulterer i ekstra besparelser.

Drivenheten med variabel hastighet samsvarer kompressorens ytelse nøyaktig til behovet for luft – kontinuerlig og automatisk. Avlastningstap reduseres til et minimum, og overføringstap ved pålast/avlast elimineres. VSD-kompressorer bruker også gjennomsnittlig 35 % mindre energi enn kompressorer med fast hastighet dimensjonert for samme bruksområde.

"Trykkluft utgjør en større del av Chemson Pacifics energikostnader, og selv om maskinen bare har vært i drift et par måneder nå, ser kunden betydelige energibesparelser på 10–15 %, til tross for at maskinen har større kapasitet enn forrige modell," sa Stephen Climpson, salgsingeniør ved Atlas Copco.

"Selvsagt gjorde vi hjemmeleksene våre og undersøkte Atlas Copcos konkurrenter, men vi skjønte at vi har det bedre med et selskap vi kjenner og er fornøyd med," la David Chin til. "Servicen har også vært utmerket, så beslutningen om å fortsette med Atlas Copco-utstyr var veldig enkel."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:


Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina , India og Sør-Korea.