Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos oljefrie skrueblåsere øker energieffektiviteten ved kloakkanlegg med 10 %

Atlas Copcos oljefrie skrueblåsere øker energieffektiviteten ved kloakkanlegg med 10 %

2014-08-04

Wilrijk i Belgia, august 2014. To oljefrie Atlas Copco ZS 55+-blåsere med drivenhet med variabel hastighet (VSD) leverer energieffektiv trykkluft for behandling av kloakk ved renseanlegget i Versmold i Tyskland. Som et resultat av effektiviteten til VSD har anlegget oppnådd en energibesparelse på 10 %, noe som betyr lavere kloakkavgifter for kunder.

Anlegget renser rundt 3 000 000 m³ kloakkvann hvert år. 60 prosent av dette er industrikloakkvann og resten er kloakk fra hus i byen Versmold. Spesielt for dette anlegget er den høye andelen av industrielle kunder fra kjøttindustrien, som genererer varierende mengder av svært forurensende masser og fosfatmengder over gjennomsnittet, noe som er en utfordring å håndterer for anlegget. Rengjøringsteknologien, måleteknologien, prosesskontrollsystemet og trykkluftteknologien må være i stand til å oppdage forurensningsnivået i kloakkvannet raskt og reagere deretter. Nitrifisering og denitrifisering finner sted samtidig i to ventilasjonstanker. I løpet av den aerobiske nedbrytningsprosessen får den biologiske prosessen først levert oksygen via plateventilasjonsanleggene. I løpet av den påfølgende anaerobiske fasen blir bare tankinnholdet blandet sammen. Hver tank får oksygen levert via de tre blåserne.

Testkjøringer bekrefter energieffektivitet
Kontrollfunksjonen overtas i hvert tilfelle av en oljefri Atlas Copco ZS 55+ VSD-skrueblåser med drivenhet med variabel hastighet (VSD). De to maskinene som arbeider sammen med to blåsere levert av en annen produsent, leverer trykkluft i en størrelse på mellom 1500 og 3500 m³/t med et overskytende måltrykk på 500 mbar til maksimalt 600 mbar. Volumflyten justeres automatisk til det nøyaktige behovet av drivenheten med variabel hastighet.  "Blåserne fra Atlas Copco er kompakte, og det er ikke nødvendig å gjøre mange endringer," komplimenterer anleggsleder Khosrow Ghobadi. "Maskinen er ganske enkelt koblet til prosesskontrollsystemet, en operasjon som vi utførte lett og uten problemer." I utgangspunktet var bare én av de to tankene utstyrt med en ZS+-blåser, "ettersom vi bare ønsket å kontrollere om den lovede økningen i effektiviteten kunne oppnås,"

sier Ghobadi med et smil. "På slutten av testen kunne vi faktisk fastslå at blåseren fra Atlas Copco var 10 % mer effektiv enn våre andre maskiner." I lys av dette ble den andre skrueblåseren fra Atlas Copco kjøpt. "De to maskinene har kjørt jevnt de siste to årene," konkluderer Ghobadi fornøyd. "Det eneste vi trenger å utføre er rutinemessig vedlikehold." 

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

  • Michael Gaar, PR-koordinator,
    Telefon: +32 (0) 3 750 80 88
    e-post: michael.gaar@be.atlascopco.com

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.