Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco leverer trykkluftløsninger til Oman Cement Company

Atlas Copco leverer trykkluftløsninger til Oman Cement Company

2014-07-31

Wilrijk i Belgia, august 2014: Oman Cement Company SAOG (OCC) er én av de banebrytende sementprodusentene i Midtøsten og den største i Oman. Som de fleste sementanlegg trenger OCC luft til anlegg, instrumenter og pneumatisk transportsystemer og lufttilførsel i sementsiloer. I dag benytter OCC 16 Atlas Copco GA 160-skruekompressorer med oljeinnsprøytning, to ettrinns oljefrie ZA 6-skruekompressorer og roterende ZS 30-skrueblåsere.

Siden 1983 har Oman Cement Company symbolisert Omans driv for selvstendighet i kjerneindustrier. OCC har bidratt betydelig til byggeindustrien, og jobber for å konsolidere landets innsats mot utvikling av infrastruktur og skape ressurser for å oppnå selvstendighet. Med et produksjonsanlegg som er ISO 9001- og ISO 14001-sertifisert, oppfyller OCCs produkter globale ytelses- og kvalitetsstandarder og reflekterer selskapets satsing på kundetilfredshet.

Topp moderne utstyr yter under tøffe forhold
OCC har installert 16 Atlas Copco GA 160-skruekompressorer med oljeinnsprøytning, flere av dem med drivenheten med variabel hastighet (VSD), på ulike steder i hele anlegget. GA-kompressorer er utstyrt med den nyeste generasjonen av Atlas Copcos kompressorelementer basert på nyskapende, asymmetriske rotorprofiler, et drivsystem av høy kvalitet og kraftige luftinntaksfiltre. Alle disse komponentene er utvalgt til å arbeide kontinuerlig under de tøffeste forhold og ved omgivelsestemperaturer på opptil 55 °C / 131 °F. GA VSD-enheter reduserer energikostnadene ytterligere 35 % i gjennomsnitt på anlegget, ved å justere lufttilførselen automatisk for å møte luftbehovet. I det krevende og støvete miljøet på et sementanlegg har ettrinns Atlas Copco ZA 6-kompressorer en integrert drivenhet med variabel hastighet for å gi pålitelig tilførsel av oljefri luft med minimale energikostnader, og for å sikre kontinuitet i produksjonen. ZA 6-enheten omfatter Atlas Copcos anerkjente skrueteknologi, kjølere i rustfritt stål, AGMA A4/DIN 5-tannhjul og toppmoderne elektriske drivsystemer, som alle bidrar til samlet høy pålitelighet.

30 % reduksjon i energikostnader
Atlas Copcos oljefrie ZS 30-blåsere brukes for å drive lufttilførselen i anleggets siloer. Med Atlas Copcos anerkjente skrueteknologi reduserer ZS-blåseren energikostnadene med gjennomsnittlig 30 % sammenlignet med lobeteknologi. Ziad Al Siyabi, vedlikeholdsansvarlig ved OCC, og hans team har spilt en sentral rolle i å oppgradere trykkluftsystemene av middels kvalitet på anlegget. En av hovedproblemene på et sementanlegg er støv, noe som skaper store problemer for luftkjølte kompressorer. Derfor har OCC laget et eget kompressorrom med doble filtreringsscreeder for å eliminere dette problemet, noe som har økt påliteligheten og redusert vedlikeholds- og energikostnadene som et resultat

Møter kundens høye forventninger
"For å nå kvalitetsmålene våre trenger vi engasjerte forretningspartnere som er innstilt på å gi den beste ytelsen og støtte døgnet rundt," sa Al Siyabii, vedlikeholdsansvarlig hos OCC. "Atlas Copco har i årenes løp vært i stand til å levere dette gjennom sin enorme produktportefølje med trykkluftutstyr og servicestøtte av høy kvalitet gjennom Bin Salim Enterprises (deres distributør), noe som gjør dem til et automatisk valg for våre trykkluftbehov.""Med suksessen oppnådd så langt hos OCC, gir Atlas Copcos divisjon Oil-free Air god og sikker støtte til OCC, og møter deres høye forventninger med nye, innovative løsninger som er pålitelige og energieffektive," sa Tony Van Herbruggen, landssjef i Atlas Copco, Oman.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:


Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm, og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina , India og Sør-Korea.