Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco og Linde Gas arbeider sammen for å tilby heliumløsninger

Atlas Copco og Linde Gas arbeider sammen for å tilby heliumløsninger

2014-07-02

Wilrijki Belgia, juli 2014: Høytrykksprodukter produsert av Atlas Copco gjenspeiler nesten et århundre med omfattende erfaring innen feltet høytrykksteknologi. Atlas Copco har hatt langsiktige samarbeidsforbindelser med kjente globale leverandører av industrielle gasser og forsynt disse med gassbehandlingsløsninger.

Linde Group er et ledende globalt selskap innen industrielle gasser og teknologi med ca. 50 500 ansatte i over 100 land. Som en av de første internasjonale selskaper innen industrielle gasser som har kommet til Kina siden 1980-tallet, har Linde samarbeidet tett og vokst sammen med kundene innen kjemi-, petrokjemi-, metallurgi-, produksjons-, elektronikk-, mat- og farmasiindustrien. Atlas Copco og Linde Industrial Gases Group har samarbeidet på global skala med hundrevis av høytrykkskompressorer som nå sørger for strøm til Lindes gassleveringsanlegg.

I 2011 kjøpte Linde to sett med heliumkompressorer til heliumleveringsanleggene i Pixian i Chengdu. Prosjektet innebar å levere kjølingshelium til en internasjonal produsent av profesjonelle medisinske bildeteknologiprodukter, hovedsakelig systemer for magnetresonanstomografi (MRI). MRI-systemer krever en kontinuerlig tilførsel av luft med lav temperatur for å kjøle skannerens magnetiske spole. Dette skaper superledende egenskaper i spolen og sikrer at strømmen går jevnt gjennom den, noe som genererer et magnetisk felt med høy intensitet.

Høy volumgjennomstrømning, lave vedlikeholdskostnader og sikker drift

Flytende helium er det eneste kjølemediet som kan kjøle ned den magnetiske spolen til en svært lav temperatur for å oppnå superledende egenskaper (null motstand). Trykket i beholderen med flytende helium kan imidlertid bli opp til 50–60 psig og kan ikke pumpes direkte inn i MRI-enheten. En profesjonell heliumkompressor pumper ut og dekomprimerer i stedet det flytende heliumet til 10 psig eller lavere, slik at det kan deretter brukes til å fylle på MRI-enheten.

En heliumkompressor må også brukes til å fjerne det fordampede heliumet som genereres når man produserer en MRI. Dette kan i stor grad påvirke kompressorens ytelse og stabilitet. Derfor valgte Linde en heliumkompressor fra Atlas Copco.

Atlas Copcos heliumkompressor er spesielt utformet for gasser med lav tetthet. Nivå-5 kompressoren har en lav kompresjonstemperatur og et gasstett veivhusdesign, for å sikre at det ikke forekommer gasstap eller gassforurensing når returluften sendes fra veivhuset til innsuget. Den gir høy volumgjennomstrømning, lave vedlikeholdskostnader og sikker drift, og den har oppnådd høy anseelse globalt.

Stabil drift siden 2012

"Vi valgte kompressorer fra Atlas Copco ikke bare fordi Atlas Copco i dag er en leder innen høytrykksystemer, men også på grunn av fremragende ytelse, høy pålitelighet og holdbarhet. Tilliten vår økte enda mer etter at Linde og Atlas Copco etablerte et langsiktig samarbeid over hele verden", sa Yang Jun, områdedirektør for Chengdu-avdelingen til Linde Gases, som er ansvarlig for prosjektet.

"Helium karakteriseres ved at den har svært lav, kompresjonsspesifikk varme, slik at man kan øke temperaturen på heliumet til et veldig høyt nivå under kompresjon. Det krever også at luft i blandingen elimineres helt. Samtidig krever MRI-enheten at kompressoren aldri har nedetid på grunn av svært lang forhåndskjøling eller høye driftskostnader. Dette krever en kompressor med høy ytelse. Heliumkompressorer konstrueres spesifikt for å dekke behovene under heliumformidling, inkludert høy stabilitet og sikkerhet. Dette garanterer pålitelighet for hele forsyningen av flytende helium!", la Jun til.

To sett heliumkompressorer brukes til distribusjon av helium med høyt og lavt renhetsnivå. Siden testing på stedet startet i mars 2012, har enhetene vært i stabil drift. Som leder av serviceavdelingen til Atlas Copco Western har Zhang Daipin observert testkjøringen ved Lindes anlegg i Pixian. Han sa "Atlas Copcos profesjonelle team gir en kundefokusert service for å sikre at produktet fungerer stabilt og effektivt med jevnlig service på stedet."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina, India og Sør-Korea.