Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco-kompressor leverer oljefri, energieffektiv trykkluft til sensitive farmasøytiske prosesser

Atlas Copco-kompressor leverer oljefri, energieffektiv trykkluft til sensitive farmasøytiske prosesser

2014-05-19

Wilrijk i Belgia, mai 2014. Farmalogica S.A., som utvikler, produserer og selger farmasøytiske og kirurgiske produkter, setter sin lit til at Atlas Copcos oljefrie tannkompressor ZT 37 Full Feature leverer klasse 0-sertifisert oljefri luft til pakkeprosessen for penicillin og cefalosporin ved anlegget i Colombia.

Legemiddellaboratorium

Legemiddellaboratorium ved Farmalogica i Columbia


Siden kvaliteten på sluttproduktet kan bli forurenset direkte av trykkluften, spiller kompressorene en avgjørende rolle ved Farmalogica. Ifølge kravene i WHOs (Verdens helseorganisasjon) retningslinjer for god produksjonspraksis fra 1998 må trykkluftprosessen valideres når farmasøytiske produkter forberedes. Det er derfor Farmalogica må sikre at trykkluften som leveres, er 100 % oljefri gjennom hele produksjonsprosessen.

Sertifisert klasse 0, 100 % oljefri trykkluft til kritiske prosesser

"I en prosess så ømfintlig som vår, som behandler et sterilt produkt, kan forurensing lede til kvalitetsproblemer og til og med fullstendig driftsstans av anlegget av tilsynsmyndigheter", sier Robinson Pabon, koordinator for kritiske støttesystemer ved Farmalogica-anlegget. "I tillegg er kvaliteten på sluttproduktet fullstendig avgjørende."

Legemiddelprodukter

Farmasøytisk produksjon ved Farmalogica i Columbia


For å oppfylle disse strenge kravene valgte selskapet en Atlas Copco oljefri klasse 0 roterende skruekompressor ZT 37 Full Feature (FF). ZT 37-kompressoren gir ren luft som er i samsvar med siste utgave av ISO 8573-1. Klasse 0 betyr null risiko for forurensing, null risiko for ødelagte eller farlige produkter og null risiko for tap under driftsavbrudd. Atlas Copco var den første produsenten i verden som fikk denne sertifikasjonen for en oljefri kompressor.

ZT-serien med oljefrie tannkompressorer ble utviklet spesielt for bruksområder som krever slike høye renhetsnivåer, slik som legemiddelindustrien, matfremstillingsindustrien og elektronikkindustrien. Hos Farmalogica brukes trykkluften til vasking, pulverdosering, påsetting av lokk, forsegling og merking.

"Den nye 2010 ISO 8573-1-standarden krever en oljefri kompressor av farmasøytisk kvalitet som samsvarer med ulike fuktkarakteristikker. Duggpunktet må gjøre at de sterile forholdene til produktene kan opprettholdes og hindre at produktet blir forurenset", sier Pabon.

En betydelig reduksjon i energiforbruket

Robinson Pabón og Diego Vega

Robinson Pabón, systemkoordinator hos Farmalogica og Diego Vega, prosjektingeniør, Atlas Copco


Robinson Pabon legger til: "Vi har lagt merke til en betydelig reduksjon i energiforbruket sammenlignet med den forrige kompressoren, og utstyrets effektivitet har vært sværtbra, tatt i betraktning at luftbehovet vårt som regel er fast, og at vi er i drift 24 timer i døgnet." I tillegg gjør Full Feature-konseptet med integrert tørker at luftkvaliteten kan komprimeres ytterligere, samtidig som den opptar lite av den verdifulle gulvplassen.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Farmalogica Farmalogica S.A.-anlegget i Bogotá i Colombia produserer 8 millioner enheter penicillin og 6 millioner enheter cefalosporin hvert år. Selskapet engasjerer seg i helsen og velværen til mennesker gjennom produktene sine, og de har mottatt GMP-sertifisering (god produksjonspraksis) fra de Colombianske tilsynsmyndighetene INVIMA – Instituto Nacional de Vigilancia de Medicamentos y Alimentos. 

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.