Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos oljefrie kompressorer sikrer matsikkerhet og energibesparelser for den kinesiske Wahaha-gruppen

Atlas Copcos oljefrie kompressorer sikrer matsikkerhet og energibesparelser for den kinesiske Wahaha-gruppen

2014-05-13

Wilrijk i Belgia, mai 2014. Hangzhou Wahaha Group Co., Ltd. er det største lokale drikkevareselskapet i Kina og tilbyr mer enn 150 ulike mat- og drikkevareprodukter, som leskedrikker, hermetisk mat, helseprodukter og melkepulver. I dag er mer enn 90 % av Wahaha-gruppens kompressorer levert av Atlas Copco, og omtrent 600 av dem er i drift hos Wahaha hver eneste dag.

Wahaha
Qiu Yijun, driftsingeniør ved Wahaha forklarer:, "Matsikkerhet er det viktigste fokuset for mat- og drikkevareprodusenter. I tillegg til de strenge kontrollene av råvarene har vi også ekstremt strenge standarder for utstyr og leverandører. Wahaha begynte å bruke Atlas Copcos klasse 0 oljefrie kompressorer i 1998. Den utmerkede ytelsen og sikkerheten som følge av den oljefrie luften har sikret gjennomgående høy produktkvalitet og forsterket vår tillit til Atlas Copco."

Klasse 0 oljefri luft til PET-formblåsingsprosessen

Wahaha-gruppen ser alltid på matvaresikkerhet som førsteprioritet og sørger for at enhver risiko under produksjonen elimineres. For eksempel kreves det trykkluft under produksjonen av PET-flasker. Dersom det finnes spor av olje i trykkluften, kan den komme inn i flaskene under PET-formblåsingsprosessen og forurense sluttproduktet. Dette kan ha en negativ innvirkning på smaken og lukten til sluttproduktet og kan til og med påvirke forbrukernes helse.

En ytterligere fordel er at kompressorer som er utstyrt med tørkere med kompresjonsvarme, også gir Wahaha fremragende energibesparelser, noe som dramatisk reduserer de totale eierkostnadene. Atlas Copco har også levert løsninger for energibesparelser og utslippsreduksjon til Wahaha.

ER-energigjenvinningssystemer sparer 3500 kWh

I 2001 utformet Atlas Copco en energigjenvinningsløsning for å maksimere energibesparelsene og effektiviteten ved Wahaha-anlegget i Haining. Det ble installert seks sett med energigjenvinningsenheter (ER). Varmen som gjenvinnes av ER-systemene, brukes til å forvarme (opptil 60–90 %) det rene vannet for rengjøring og sterilisering under produksjonsprosessen, og dermed reduseres dampbehovet betydelig. Effekten av energigjenvinningssystemet har vært tydelig, og systemene har kjørt stabilt gjennom 10 måneder med drift av Atlas Copcos ER-varmegjenvinningssystem. Det oppnådde ikke bare energibevaring under produksjonsprosessene, men ga også avkastning på investeringen. ER-varmegjenvinningssystemet kan redusere dampforbruk med mer enn 5000 tonn i året, noe som sparer 3500 kWh elektrisk energi og omtrent 1,2 millioner kinesiske yuan (ca. 140 000 euro). Som et resultat kan investeringen i utstyr spares inn på bare ett og et halvt år."Ettersom det ble oppnådd gode resultater i eksperimentet som ble utført på produksjonsbasen i Haining, vurderer Wahaha å bruke Atlas Copco ER-energigjenvinningssystemer for alle produksjonsbaser i landet. Det er tid for å satse på innovative teknologier for å oppnå større energibesparelser og gå inn i en ny æra av energibevaring!" avslutter Qiu.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:


Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.