Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Kritisk kompressoroverhaling ble fullført i et nidagers vedlikeholdsmaraton

Kritisk kompressoroverhaling ble fullført i et nidagers vedlikeholdsmaraton

2014-03-17

Wilrijk i Belgia, mars 2014: Atlas Copcos ZH-kompressor spiller en viktig rolle ved Solvays hydrogenperoksidfabrikk i Póvoa de Santa Iria i Portugal. Da 80 000-timersenheten trengte en overhaling som innebar at den måtte være ute av drift i tre uker, utviklet teknikerne fra Atlas Copco og Solvay en plan for å fullføre vedlikeholdsprosjektet på ni dager med intenst arbeid.

ZH-kompressor
Solvay, et globalt kjemisk selskap med nettosalg på 12,7 milliarder euro i 2012, er opptatt av bærekraftig utvikling, innovasjon og førsteklasses drift. Selskapet produserer et stort utvalg av kjemiske produkter til forbrukere og til industrisegmenter, inkludert anleggsbransjen, bilindustrien og kraftindustrien.

Solvay kjøpte den oljefrie ZH-sentrifugalkompressoren for 10 år siden. Atlas Copcos ZH-kompressorer er konstruert for energisparing og pålitelighet. De er ideelle til kundeprosesser med vekslende eller konstant luftbehov. Disse innovative kompressorene er pålitelige i selv de mest krevende miljøer. For optimal produktkvalitet er luften 100 % sertifisert oljefri ifølge ISO 8573-1 klasse 0 (2010).

Overhaling på ni dager

Som del av kontrakten om forebyggende vedlikehold utført av Atlas Copco får ZH-kompressoren ved Solvay-anlegget rotorene sine inspisert og hovedkomponentene overhalet hver 24 000. time, altså hvert tredje år. Denne gangen måtte kompressorens rotorer balanseres. Under normale omstendigheter ville denne type overhaling ta tre uker. Men fordi denne ZH-kompressoren har en såpass fundamental rolle i produksjonsprosessen, kunne ikke selskapet stoppe driften i så lang tid.

"Takket være Atlas Copcos fleksibilitet og samarbeid og deres bevissthet om innvirkningen som fraværet av denne kompressoren ville hatt på oss, klarte vi å sette sammen en arbeidsplan som gjorde at vi kunne overhale kompressoren på rekordtid", sier Ramiro Dionísio, leder for prosjektet ved Solvay.

Ingen rom for feil

For å fullføre overhalingen på ni dager hadde prosjektplanen ingen rom for feil. "Hver eneste time utover hva som var lagt inn i planen, betød enda en time med driftsstans, med tap av produksjon som følge", forklarer Ramiro Dionísio.

På første arbeidsdag, kort etter at rotorene var tatt av, ventet en internasjonal transport for å ta dem med til Tyskland for å bli balansert. "Ingen gjør denne type arbeid i Portugal, så delene må fraktes direkte til produsenten", sier Ramiro Dionísio. Tjuefire timer sener ankom rotorene i Tyskland, og etter tre dager var arbeidet fullført og rotorene vendte tilbake til Solvay.

Et team på to Atlas Copco-teknikere og to Solvay-ansatte satte deretter sammen utstyret. "Hele overhalingen ble fullført på ni dager. Den tiende dagen ble brukt til å overvåke maskinen mens den ble satt tilbake i produksjon", sier Ramiro Dionísio.

Solvays ZH-kompressor, som er i bruk omtrent 8600 timer i året, har forsynt trykkluft med stor pålitelighet og sikkerhet, og den endelige evalueringen av arbeidet som var gjort på kompressoren, var svært positiv. "La oss håpe at den den varer minst 80 000 timer til"; sier Ramiro Dionísio.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.