Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos kostnadsstyring for kompressorlivssyklus gir store besparelser for Bosch Diesel

Atlas Copcos kostnadsstyring for kompressorlivssyklus gir store besparelser for Bosch Diesel

2014-03-06

Wilrijk i Belgia, mars 2014. I Wuxi, på den sørlige grensen til Jiangsu-provinsen i Kina, produserer Wuxi-anlegget til Bosch Automotive Diesel Systems Co, Ltd. elektriske dieselinnsprøytningssystemer med høyt trykk. Atlas Copcos kostnadsstyring for livssyklus er spesialtilpasset Bosch Diesel, og konseptet inkluderer energigjenvinning, datainspeksjon, systemoptimalisering og en fullstendig vedlikeholdsplan for de 14 kompressorene.

GA 315
Ved Wuxi Diesel arbeider et Atlas Copco energigjenvinningssystem (ER) bestående av fem Atlas Copco-kontrollenheter for energigjenvinning som er koblet til GA-kompressorene, for å gi et energigjenvinningsresultat høyere enn 75 %. Ved å muliggjøre gjenbruk av energien som gjenvinnes fra kjølevannet i luftkompressorene, reduserer systemet behovet for damp betraktelig i anlegget. Den gjenvunne energien brukes i luftkondisjoneringssystemet i rensingsverksteder for å varme opp rent vann til produksjon av deler og komponenter og for å varme opp vann til intern bruk på fabrikkområdet.

Betydelig energibesparing

Cai Jun, teknisk direktør ved Bosch Diesel-anlegget i Wuxi: "Energigjenvinningssystemet vårt fra Atlas Copco sparer omtrent 1600 tonn med kull hvert år og reduserer karbondioksidutslipp med omtrent 945 tonn. Investeringen i utstyret ble spart inn på mindre enn to år."

Atlas Copco utstyrte også Bosch med et Air Optimizer ES-system, utformet for brukere som benytter seg av en serie av kompressorer. Systemet sparer energi ved å gi optimal kontroll av varierende luftbehov gjennom ekstern overvåking og sentralisert styring av kompressorene. Nøyaktig trykkontroll kan også bidra til å redusere belastningen på røropplegget og gi energibesparelser på opptil 30 %. 

"Air Optimizer™ sparer 11 % av energien som forbrukes av luftkompressorene, og reduserer karbondioksidutslipp med omtrent 425 tonn", sier Cai Jun. "Den innledende investeringen har blitt spart inn på mindre enn ett år."

Wuxi-anlegget tildelt LEED-sertifisering

Cai Jun sier at alt i alt sikrer Atlas Copcos livssyklusløsninger stabil og pålitelig utstyrsdrift, samtidig som de sparer energi og reduserer utslipp, noe som har ført til at de har vunnet selskapets tillit. "I tillegg har anlegget i Wuxi blitt tildelt LEED-sertifisering (Leadership in Energy and Environmental Design) i henhold til grønne byggestandarder."

Huang Zhiyong, produktspesialist hos Atlas Copcos servicedivisjon: "Vi fremmer styring av livssykluskostnader aktivt til kunder innen produksjonsmiljøer der det er et stort press for å oppnå energibesparelser og utslippsreduksjoner. Vi bruker fagkunnskapene og de avanserte løsningene våre for å bidra til at de oppnår disse målene." Atlas Copco has nå levert luftkraftutstyr og styringsløsninger for livssykluskostnader til fem Bosch-anlegg i Kina.

Atlas Copco har nå levert luftkraftutstyr og styringsløsninger for livssykluskostnader til fem Bosch-anlegg i Kina.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:


Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte. 

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.