Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos nitrogengenerator bidrar til å kutte driftskostnader ved Sinituote

Atlas Copcos nitrogengenerator bidrar til å kutte driftskostnader ved Sinituote

2014-02-25

Wilrijk i Belgia, februar 2014. En del av finske SINI Group, Sinituote Oy, leverer en rekke produkter for rengjøring og klespleie under SINI-merket. I januar installerte Sinituote en Atlas Copco NGP 9-nitrogengenerator i produksjonsanlegget deres i Kokemäki, noe som eliminerte bruken av nitrogengass på flasker. "Sammenligningen av prisen på leid gass med prisen av gass produsert på stedet hadde stor innvirkning på avgjørelsen vår," sier formann Jarkko Heino.

Sinituote-produkter for rengjøring og klespleie


Atlas Copco NGP-nitrogengeneratoren brukes til å produsere nitrogenet som er nødvendig for produksjon av plastprodukter. Hvorfor gikk Sinituote bort fra å bruke nitrogen på flasker?

Flere fordeler
Ifølge Heino, i lys av mengden gass brukt i produksjon, var det en fornuftig investering. "En annen fordel vi tok i betraktning var elimineringen av produksjonsstopp. Siden plaststøpingsmaskiner er i drift døgnet rundt, kan det å gå tom for gass føre til stans i mer enn 24 timer, spesielt hvis det skjedde natten før en leveranse. Vi så også en mulighet til å spare penger på råmaterialer og oppnå lengre syklustider innen produksjon."

Sinituote klarte seg tidligere med gass på flaske, siden nitrogen bare var nødvendig i produksjonen av ett produkt. "Men," sier Heino, "vi har utført testkjøringer en stund, og nå som vi har "gratis" gass, har vi tenkt til å bruke vår egen gass for fremtidige produkter."

Kostnadseffektiv gassgenerasjon på stedet
Atlas Copcos NGP-nitrogengeneratorer er basert på anerkjent teknologi som er enkel, pålitelig og holdbar, og de tilbyr en kostnadseffektiv metode gassgenerasjon på stedet. Pressure Swing Adsorption-teknologien brukes til å isolere nitrogenmolekyler fra andre molekyler i trykkluft. Oksygen, CO2, vanndamp og andre gasser adsorberes. Resultatet er praktisk talt ren nitrogen ved utløpet til generatoren. NGP-serien brukes blant annet i næringsmiddel-, metallbehandlings-, og elektronikkbransjen.

Sinituotes partnerskap med Atlas Copco begynte i 2003, da den nåværende GA 50 VSD FF-13-kompressoren ble installert i Kokemäki-anlegget og fungerte tilfredsstillende. Selskapets erfaringer med Atlas Copcos nye nitrogengeneratoren er like positiv.

Jarkko Heino, Sinituote (venstre), og Janne Sillanpää, Atlas Copco (høyre)


Enklere produksjonsplanlegging 
Sinituote sier at selv om generatoren ikke har vært i bruk på lenge, har driften av utstyret og servicen fra Atlas Copco så langt vært utmerket. Nitrogengeneratorløsningen har gjort produksjonsplanlegging enklere, siden gass nå alltid er tilgjengelig. Håndtering av tomme gassflasker og bestilling av nye flasker er ikke lenger problemer, og produksjonssekvenser kan planlegges for lengre sykluser. 

De viktigste forretningsenhetene i SINI-gruppen er Sinituote OY i Finland og Rörets Industrier i Sverige. Gruppens store varemerker er SINI, Lundia, Maria, Rörets, Savu og Kungs.

Følg koblingen til Atlas Copcos Nitrogen-mikronettsted

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:


Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte. 

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.