Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco skal levere 200 oljefrie Scroll-kompressorer til Siemens og det statlige jernbaneverket i Østerrike

Atlas Copco skal levere 200 oljefrie Scroll-kompressorer til Siemens og det statlige jernbaneverket i Østerrike

2014-01-21

Wilrijk, Belgia, januar 2014. Atlas Copco skal levere 200 oljefrie SFR 5 Scroll-kompressorer til Siemens i Tyskland for sin sluttkunde ÖBB, det statlige jernbaneverket i Østerrike. Kompressorene vil levere oljefri luft til bremsesystemet, aktiv tippefjæring og andre hjelpesystemer i togserien av typen Siemens Desiro ML.

Tøffe krav

Siemens Desiro-tog

Siemens Desiro-togtype, opphavsrett av Zcochrane


Siemens i Tyskland hadde mange krav til ÖBBs kompressorsystemer. Kompressorene måtte være oljefrie, utstyrt med et integrert tørkesystem, 25-liters lufttank av aluminium og med alt pakket under et stålplatedeksel for å beskytte enheten mot puddersnø, steinsprut og store mengder støv. Kompressorene måtte generere minst 340 liter/min ved 10 bar og uten noen oppvarmingstid før bruk om vinteren, ha en fullstendig reserveløsning ved eventuelle feil på kompressoren, lavt støy- og vibrasjonsnivå og en samlet vekt på mindre enn 300 kg, inkludert alt utstyret.

En fullstendig tilpasset løsning


Atlas Copcos kompetansesenter for jernbane utviklet en fullstendig tilpasset, oljefri løsning med trykkluft med en fullt integrert vedlikeholdsfri membrantørker og anerkjente kjernekomponenter for jernbanen. Atlas Copco valgte en 100 % oljefri SFR 5 Scroll-kompressor på 5,5 kW som drives direkte av en elektrisk motor på 400 V AC 50 Hz. SFR 5 er en enkel og svært pålitelig kompressorpakkeutforming, som gir 400 l/min ved 10 bar etter tørkeren. Den består av minimalt med bevegelige deler: en akseldrevet kjølevifte, korrosjonsbestandige materialer og solid konstruksjon for å tåle eksterne vibrasjoner, støt og prosjektiler. SFR 5 fungerer i temperaturer fra –25 til 50 °C (versjon for opptil 75 °C er også tilgjengelig) og er utformet for å tåle ekstreme værforhold.

Luftbehandling utføres av en fullt integrert vannseparator, et fint forfilter og en vedlikeholdsfri membrantørker som gir ren, tørr og oljefri trykkluft med en kvalitetsklasse på minst 2.2.0 i henhold til ISO 8573-1.

Kompakt, mindre støy, mindre vibrasjoner

SFR 5 jernbanekompressor

SFR 5 Scroll-kompressor


SFR 5 har lange serviceintervaller, noe som ytterligere reduserer de totale livssykluskostnadene, og er støttet av Atlas Copcos servicenettverk i Østerrike. De 200 kompressorene, pluss 12 ekstra enheter for parallell testdrift, skal etter planen leveres mellom juni 2014 og august 2017.


Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:
Følg koblingen: www.atlascopco.com/railway

Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk leverer industrikompressorer, gass- og prosesskompressorer og ekspansjonssystemer, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og tilbyr spesielle utleietjenester. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India. 

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).