Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos filtreringsløsninger bidrar til å gjøre Nottinghams avfall om til energi

Atlas Copcos filtreringsløsninger bidrar til å gjøre Nottinghams avfall om til energi

2014-01-15

Wilrijk i Belgia, januar 2014. FCC Environment, et av Storbritannias ledende resirkulerings- og avfallshåndteringsselskaper, bruker de nyeste energieffektive kompressor- og filtreringsløsningene fra Atlas Copco for å gjøre avfall om til energi ved Nottinghams avfallsbehandlingsanlegg.

GA 90 VSD
Energien fra selskapets behandlingsanlegg for kommersielt avfall og husholdningsavfall i Nottingham produserer varme og damp som brukes til å generere strøm uten å bruke fossilt drivstoff. Siden anlegget åpnet for 39 år siden, har det redusert mengden av Nottinghamshires avfall som havner på søppelfyllinger med 5 millioner tonn.

GA 90-kompressorer for store energibesparelser
FCC-anlegget trenger trykkluft av høy kvalitet for en rekke behandlingsbruksområder, fra utslippsovervåkingsutstyr til pulsering av filtreringsposene som brukes i avgassbehandlingsstadiene, i operasjonen. Luftkvalitet er svært viktig, siden eventuelle forurensninger i lufttilførselen vil påvirke instrumenteringen, som er viktig for overvåking av avgasser, og gi risiko for ikke å overholde selskapets miljølisensvilkår. Dette kravet om høye kvalitetsstandarder er den viktigste årsaken til at FCC gikk til Atlas Copco for å dekke trykkluftbehovene deres. Utstyret som er installert på anlegget omfatter to GA 90-skruekompressorer – én med fast hastighet og den andre en VSD-maskin (som er i stand til å tilpasse effekten etter brukernes behov for optimal energisparing). Systemet ble utvidet med tre vertikale luftbeholdere og, for å sikre førsteklasses tørr luft på bruksstedet, også tre BD adsorpsjonstørkere med tørkemiddel med et garantert duggpunkt på –70 °C. Disse ble deretter montert og koblet til Atlas Copcos nyeste type partikkel- og kullfiltre. Bevaring av miljøet sikres også av installasjonens EWD-kondensatbehandlingssystem, som forhindrer eventuell dreneringsforurensing.

Lavere trykkfall takket være den nyeste filterteknologien 
Da Atlas Copco-teamet undersøkte installasjonsstedet, fant de en god del eksternt røropplegg mellom plasseringen av kompressorene og ulike brukssteder i hele produksjonsanlegget, så det var svært viktig at trykkfall i luftnettet måtte holdes på et minimum. FCC var en av de første kompressorkundene til å ha Atlas Copcos helt nye filterenheter installert. Utformingen av disse nyskapende filtrene betyr et trykkfall på bare halvparten av det som forbindes med konvensjonelle kull- eller partikkelfiltre. Dette fører til betydelige energibesparelser. Alan Burkill, salgsingeniør i Atlas Copco, den viktigste forbindelsen i FCC-prosjektet, oppsummerer de viktigste fordelene ved trykkluftsystemet: "Da vi satte oss ned for å diskutere potensielle krav, kom livssykluskostnader og energieffektivitet i første rekke for alle. Vårt forslag var en løsning som ga den laveste livssykluskostnaden for kunden, og energieffektiv filtrering var en svært viktig og uunnværlig del av installasjonen."

Perfekt tilpasset kundens krav
FCCs Eastcroft-anlegg genererer damp som brukes av mange offentlige bygninger i Nottingham, som for eksempel National Ice Centre. I tillegg holder den 5000 familier varme samtidig som den er med å bidra til å holde klimaet litt kjøligere. Atlas Copco ble funnet å ha samme ståsted i arbeidet for å sikre at energi ikke kastes bort. Fra synspunktet til Filip Eyre, vedlikeholdsansvarlig i FCC Environment, passer hele systemet perfekt innenfor FCCs etikk: "Jeg har kjent Atlas Copco i over 23 år, og vi har alltid fått god service fra dem på alle måter. Kvaliteten på produktene deres stemmer definitivt overens med det FFC krever i dette anlegget."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:


Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk leverer industrikompressorer, gass- og prosesskompressorer og ekspansjonssystemer, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og tilbyr spesielle utleietjenester. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.