Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / AIRnet-rørsystem for trykkluft sparer energi på ledende tekstilfabrikk i India

AIRnet-rørsystem for trykkluft sparer energi på ledende tekstilfabrikk i India

2013-12-09

Wilrijk i Belgia, desember 2013. Siyaram Silk Mills Limited har installert AIRnet, et modulært rørsystem for trykkluft fra Atlas Copco ved fabrikken i Tarapur i Maharashtra i India. AIRnet frakter kvalitetsluft fra kompressoren til brukerstedet og vil gi årlige energibesparelser for fabrikken på opptil 56 000 kWh.

AIRnet
Siyaram, som ble etablert i 1978, er en markedsledende produsent av garn, møbelstoff og tekstiler. Selskapets fabrikk er utstyrt med de nyeste maskinene innen tekstilproduksjon. 

Enkel installering, effektiv drift

Installasjon av AIRnet er rask og enkel, ettersom det ikke er nødvendig med liming eller krepping. AIRnets modulære system med korrosjonsmotstandige anodiserte aluminiumsrør er svært slitesterkt og har selvopprettende, fullstendig forseglede rørdeler i polymer med integrerte O-ringer, noe som fjerner risikoen for lekkasjer.

Den lave friksjonen til aluminiumet og de sømløse koplingene minimerer trykkfallet. I kombinasjon med den større indre diameteren sikrer dette høy effektivitet. AIRnet-rør er forhåndsmalt i blått (for trykkluft) og grønt (for nitrogengass) for enkel nettverksidentifisering i overensstemmelse med industristandarder. 

Energibesparelser og reduksjoner i CO2-utslipp

Ved Siyaram er AIRnet-rørsystemet koplet til en oljefri ZT 250-kompressor på 250 kW fra Atlas Copco som gir et trykkfall på 0,2 bar, noe som resulterer i energibesparelser på 3,5 kW per time. Kompressoren kjører i omtrent 8000 timer per år, så de årlige besparelsene i energiforbruk vil derfor være på nesten 56 000 kWh. Dette reduserer deretter CO2-utslippene med 54 tonn per år, noe som over 10 år tilsvarer planting av 2400 trær.

"Samarbeidet vårt med Atlas Copco begynte for mer enn 20 år siden", sier P. K. Archarya. administrerende direktør (teknisk) for Siyaram Silk Mills Limited. "Når vi trenger luft, har det alltid blitt forsynt av utstyr fra Atlas Copco. Vi tror på Atlas Copco fordi de er en kvalitetsleverandør. Tjenestene er gode. De ligger langt foran alle andre leverandører og er bare en telefonsamtale unna. Når vi bestemmer oss for å utvide ytterligere, vil vi definitivt bruke Atlas Copcos AIRnet-system."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

  • Bjorn Leempoels – avdelingsleder – service
    +91 (0)20 39852313, (M) – +91 9673995487
Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Atlas Copco (India) Ltd. startet driften i 1960 og har 22 kontorer fordelt utover hele India, med hovedkontoret plassert i Pune. I 2012 hadde Atlas Copco (India) Ltd. omtrent 2500 ansatte, og i perioden fra 1. april 2012 til 31. mars 2013 var inntektene på 26 milliarder indiske rupi (400 millioner euro). 

Compressor Technique Service er en divisjon under Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Den tilbyr et komplett spekter av ettermarkedstjenester med det formålet å maksimere kunders produktivitet. Divisjonen fokuserer på levering av reservedeler, profesjonell service, luftovervåking og tilkoblingsløsninger. Divisjonen har hovedkontor i Antwerpen i Belgia.