Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos teknologi for drivenhet med variabel hastighet hjelper produsent av smakstilsetninger og duftstoffer med å oppnå store energibesparelser

Atlas Copcos teknologi for drivenhet med variabel hastighet hjelper produsent av smakstilsetninger og duftstoffer med å oppnå store energibesparelser

2013-11-21

Wilrijk i Belgia, november 2013. Valget av VSD-kompressorteknologi fra Atlas Copco har hjulpet International Flavours & Fragrances (IFF), en ledende global produsent av duftstoffer og smakstilsetninger til forbrukerprodukter, med å oppnå store energibesparelser ved deres britiske produksjonsanlegg i Haverhill i Suffolk.

Anlegget er ett av mange IFF-anlegg over hele verden som produserer duftstoffer og smakstilsetninger som brukes i produkter som drikkevarer, søtsaker, meieriprodukter og salte matprodukter samt i parfyme, skjønnhetsprodukter, rengjøringsmidler og husholdningsprodukter. Anlegget i Haverhill har nylig blitt kraftig utvidet. En stor del av utvidelsen dreiet seg om oppgradering av anleggets trykkluftsystem fra Atlas Copco.

IFF har vært en Atlas Copco-kunde gjennom mange år, og før utvidelsesprogrammet hadde de opprinnelig installert en oljefri ZT3A av-/pålast-kompressor samt en ZT290-maskin med servicekontrakt på anlegget. Kompressorene forsyner 100 % oljefri luft til prosessinstrumentering, drift av pneumatiske ventiler til pulveroverføring og transport mellom anlegg. 

I forkant av utvidelsen ble det utført måling av kompressorytelsen, noe som belyste muligheten for å oppnå betydelige energibesparelser ved å installere en enkelt kompressor med drivenhet med variabel hastighet (frekvensstyring) for å erstatte begge de eksisterende enhetene. ZT160VSD ble valgt ut på grunnlag av dens evne til å tilpasse effekten til etterspørselen i produksjonssykluser med full/variabel belastning og på grunn av det brede reguleringsområdet. Denne kompressoren kan alene stå for all trykkluften på anlegget, mens den gamle ZT3A-modellen er beholdt som en reserveenhet.

Den 100 % oljefrie designen til Z-maskinene er avgjørende for å eliminere den minste fare for kontaminering i det følsomme produksjonsmiljøet. ZT160VSD-maskinen ble levert til IFF på en SIP-kontrakt for leie (Service Investment Plan) som inkluderer fullansvar som et servicevilkår. Ikke alle trykkluftbrukere er i stand til å påta seg de store kapitalinvesteringer som kreves for å dra nytte av de nyeste teknologiske innovasjonene for å oppfylle de nåværende og fremtidige behovene. Atlas Copco-kompressorer med SIP-kontrakt gir gratis anleggsvurderinger, leverer nye energieffektive kompressorer på en leasingkontrakt og krever ingen kapitalinvestering.

Driftsingeniør Matt Borrill forklarte: "Vi beregner at vi i det foregående året har spart 10 000 britiske pund på strømregningene og redusert karbonutslippet betydelig. Dette er et direkte resultat av at Atlas Copco tar vare på interessene våre gjennom deres fullansvars vedlikeholdsavtale. Planen lever opp til navnet. Vi får jevnlige iTrak-vurderinger for å undersøke trykkluftbruken, og det betyr bekymringsfri drift og full støtte for enheten, inkludert luftuttak, motor, elektriske og elektroniske systemer, kjølere osv., med faste årlige kostnader i den avtalte perioden. Det betyr at teknikere fra Atlas Copco sørger for jevnlig vedlikehold, tekniske forbedringer og reparasjoner ved sammenbrudd og maskinoverhalinger om nødvendig."

Videre fortalte han at forretningsfilosofien til de to selskapene er svært like: "Vi setter miljøengasjementet vårt høyt, og vi praktiserer forenklede produksjonsteknikker i produksjonsprosessene våre. I tillegg er støyreduksjonen på den nye ZT-kompressoren en etterlengtet fordel med tanke på anleggets korte avstand til boligområder."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk leverer industrikompressorer, gass- og prosesskompressorer og ekspansjonssystemer, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og tilbyr spesielle utleietjenester. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.