Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Utstyr fra Atlas Copco spiller en avgjørende rolle i energigjenvinningssystemet hos halvlederprodusent

Utstyr fra Atlas Copco spiller en avgjørende rolle i energigjenvinningssystemet hos halvlederprodusent

2013-10-28

Wilrijk i Belgia, oktober 2013. Fem vannkjølte roterende skruekompressorer fra Atlas Copco forsyner halvlederprodusenten Nanium SA med pålitelig, høykvalitets luft, mens varmegjenvinningssystemet ER900 fra Atlas Copco gjør at selskapet kan redusere CO2-utslippene sine betydelig og oppnå store energibesparelser.

ZR 315 VSD
Atlas Copco og Nanium SA, en halvlederprodusent i Vila do Conde i Portugal, har hatt et vellykket samarbeid fokusert på bærekraftig produktivitet i 16 år. Fra begynnelsen valgte Nanium Atlas Copcos oljefrie kompressorer kombinert med tørke- og filtersystemer for å oppnå luft av høy kvalitet. Carlos Costa, direktør for styring av infrastruktur ved Nanium, legger til: "Atlas Copco hadde mye erfaring med anlegg for halvlederfabrikker med ekstremt høye krav til pålitelighet og luftkvalitet."

Nanium har for øyeblikket fem oljefrie, vannkjølte roterende skruekompressorer fra Atlas Copco montert på anlegget – tre ZR 300, én ZR 315 VSD med drivenhet med variabel hastighet (VSD) og én ZR 400. Trykkluften brukes nesten utelukkende i de rene rommene, i direkte kontakt med produktene under produksjon. Derfor kombineres hver av dem med en adsorpsjonstørker med varmevifte og spyleluft eller en BD-tørker for å oppnå et høykvalitets-duggpunkt (PDP < –40 °C). Nanium er også avhengige av at luften er helt oljefri og inneholder minimalt med partikler i overensstemmelse med standarden ISO 8573 klasse 0 for å oppfylle de strenge kravene.

Selskapet valgte også Atlas Copco-kompressorer for å hjelpe med å optimalisere energiforbruket ved anlegget. "Valget var basert på muligheten om å ha utstyret fungerende på full belastning, mens kompressoren med variabel hastighet gjør det mulig å tilpasse trykkluftproduksjonen til anleggets forbruk, noe som alltid sikrer god energieffektivitet og optimale arbeidsforhold for kompressorene", påpeker Costa.

I tillegg til de fem kompressorene kjøpte Nanium nylig en Atlas Copco ER 900-enhet – et styringssystem for varmtvann for varmegjenvinning i oljefrie, vannkjølte kompressorer.
ER 900 gjenvinner varme fra kompressorene i form av varmt vann. For å oppfylle behovene til Nanium endret Atlas Copco selskapets kompressorer til å tømme kjølevannet ved omtrent 80 °C. Dette varmtvannet pumpes til en varmeveksler med en sekundær krets som sirkulerer returvann til kjelen. Som følge av dette er tilførselen av primær gassenergi dramatisk redusert.

"Dette ga oss muligheten til å i praksis stanse bruken av kjelene med gassbrennere, noe som resulterte i en stor reduksjon av CO2-utslipp samt på energiregningen", sier Costa. Dette har i sin tur redusert forbruket av naturgass ved anlegget med omtrent 90 prosent. I tillegg er energien som forbrukes av kompressorene også billigere på grunn av deres rolle i varmegjenvinningssystemet.

Samarbeidet mellom de to selskapet er ikke kun basert på utstyr, men omfatter også Atlas Copcos tjenester for vedlikehold av utstyr, noe som Costa gir æren for å ha holdt "kompressorene i gang i 15  år, 24 timer i døgnet uten store problemer og med betydelige innsparinger."

Med en produksjonskapasitet av trykkluft som overgår det nåværende behovet, forventer ikke Nanium en økning i installert kapasitet i overskuelig fremtid. Men Carlos Costa fremhever tilfredsheten Nanium kjenner i samarbeidet med Atlas Copco. "Jeg ville uten tvil anbefale andre å bruke Atlas Copco-utstyr."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspansjonssystemer og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Konsernet leverer bærekraftige løsninger som øker kundenes produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Oil-free Air er en divisjon i Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk. Den utvikler, produserer, og markedsfører luft- og gasskompressorer med og uten oljeinnsprøytning på verdensbasis, sammen med systemer for luft- og gassbehandling. Divisjonen fokuserer på bærekraftige løsninger for all slags industrier hvor gasskvalitet er avgjørende for produksjonsprosessen. Divisjonens hovedkvarter befinner seg i Shanghai, Kina, og produksjonssentrene ligger i Antwerpen i Belgia, Wuxi i Kina, Pune i India og São Paulo i Brasil.