Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Together for a smart and trustworthy power supply

Together for a smart and trustworthy power supply

2013-08-16

I mange år har Atlas Copco Rental støttet Nyrstar Budel, Nederlands eneste sinkprodusent, med midlertidige strømforsyninger.

Nå har vi fått en ny utfordring: midlertidig forsyning under vedlikehold og kontroll av en transformator samt et kontrollrom for motorinspeksjon. I dette arbeidet måtte noen av kraftkildene koples ut, samtidig som en direktestartet vannpumpe som krevde en strømforsyning på 160 kW, måtte forbli i drift.

Løsningen: 2  x QAS500-generatorsett

Boomer M1 L
Tidligere ble en 1000 kVA-generator (QAC1000) brukt til vannpumpen for å fange opp høy startstrøm og sikre kontinuerlig drift av maskinen.

Denne gangen kom Atlas Copco frem til en enda bedre løsning: to QAS500 satt opp parallelt. På denne måten kunne vannpumpen enkelt bli startet opp, til tross for høy startstrøm. Så fort pumpen var i drift og startstrømmen ble redusert til en nominell kapital, kunne en av generatorene slås av.

Den midlertidige strømforsyningen ble satt sammen bare én dag før gjennomføringen, noe som begrenset arbeidskostnadene til Nyrstar.

Distriktssjef for Atlas Copco Rental, Jack van Hulten ser tilbake på arbeidet: "Vi instruerte Nyrstars tekniske avdeling under byggingen, slik at de kunne håndtere generatorene på egenhånd. Dette gjorde det enkelt for dem å synkronisere den andre generatoren og starte den på en sikker måte. Synkroniseringen ble utført på en 100 % automatisert måte av styreenheten for QC4002, som er standard for QAS500. Belastningsdelingen blir også kontrollert av denne enheten, slik at belastningen deles 50/50 mellom generatorene."

Han Hermans i Nyrstar ser en stor fordel med den parallelle driften av de to QAS500-settene: "Dersom noe inntreffer med en av enhetene, vil det andre settet ta over automatisk uten avbrudd i strømforsyningen. Dette ga arbeidet sikkerhet, spesielt ettersom vi måtte kople fra hovedstrømforsyningen fullstendig."

Muligheten til enkelt og raskt å slå av og starte enhetene på nytt sikret dessuten betydelig drivstoffsparing. I tillegg ble det spart inn på transport og behandling: QAS500-enheter er lettere enn QAC1000-beholdersett.

Han Hermans mener den tilbudte løsningen passet perfekt til hva Nyrstar trengte : "Atlas Copco Rental har vært en positiv partner og levert nøyaktig det vi trengte til dette prosjektet, både på den tekniske og den økonomiske siden. Dette lover definitivt godt for fremtidige prosjekter."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Specialty Rental er en divisjon innenfor Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Den leverer også tjenester til industrisegmenter over hele verden i form av midlertidig leie av løsninger for luft, damp, nitrogen og strøm. De spesielle utleietjenestene tilbys under flere varemerker. Enhetens hovedkontor ligger i Houston i USA.