Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos GA18-kompressor leverer kvalitetsluft til følsomt utstyr

Atlas Copcos GA18-kompressor leverer kvalitetsluft til følsomt utstyr

2013-10-17

Wilrijk i Belgia, Oktober 2013. Atlas Copco-kompressoren GA 18 VSD FF oppfyller de strenge kravene til ren, tørr trykkluft som MoldTech Modell- & Formenbau GmbH (MoldTech) i Salzburg i Østerrike behøver til det sensitive arbeidet som selskapet utfører.

MoldTech er en systemleverandør og kontraktsprodusent først og fremst for bilindustrien med et fokus på produksjon av glassfiberarmert og karbonfiberforsterket plast. Med toppmoderne datamaskinstøttet tegning og datamaskinstøttet produksjonsteknologi har MoldTech spesialisert seg på produksjon av prototypeverktøy, rommåling og designmodeller, inkludert modeller og maler basert på kundens behov. For å oppnå dette bruker MoldTech utstyr som strekker seg fra trykklufthammere og slipeverktøy til CNC-dreiebenker og nye fresemaskiner i tre akser – og ingenting fungerer uten trykkluft.

VSD-teknologi gir i gjennomsnitt energibesparelser på 35 %

Günter Mühlbacher MoldTech (venstre) og Günther Kastler Atlas Copco (høyre)


Men all luft er ikke god luft, og kvalitetsluft er avgjørende når det gjelder følsomt utstyr som brukes til å designe og produsere grunnleggende komponenter til bilindustrien. MoldTechs behov for trykkluft er mangfoldige, men som administrerende direktør Günter Mühlbacher forklarer: "Det er renhet og tørrhet som er de karakteriserende komponentene i vår lufttilførsel. Ettersom produksjonen vår har svært varierende behov, har vi naturligvis valgt en kompressor med variabel hastighet fordi den er både effektiv og kostnadsbesparende."

Atlas Copcos GA 18 VSD FF er en oljesmurt skruekompressor i kompakt størrelse, men oppfyller enkelt MoldTechs behov. Den er den ideelle løsningen for produksjonsbehov med vekslende luftkrav. VSD-teknologien (drivenhet med variabel hastighet) justerer kontinuerlig luftstrømmen etter behovet, noe som i snitt gir energibesparelser på 35 %.

En svært spesiell bruk for MoldTech-produkter

MoldTechs trykkluft må ikke inneholde støv, fuktighet eller olje, da dette kan forårsake kostbare skader på det svært følsomme målesystemet som brukes i produksjonen. Den innebygde kjøletørkeren i GA18 reduserer umiddelbart vanninnholdet i trykkluften, og Atlas Copcos nedstrøms rørfiltre fjerner all resterende forurensning. Dette øker levetiden til selskapets følsomme utstyr og bidrar til å sikre kvaliteten på produktene de lager, som for eksempel de presise tilleggsdelene de produserer for iceracing-kjøreren Franky Zorn. Iceracing er motocross på is. Spesielle motorsykler kjøres på naturlige eller kunstige isbaner.

De ekstreme forholdene med tanke på temperatur og underlag, krever spesielle materialer som ofte må bearbeides under spesielle forhold. Kjørerne, som Franky Zorn, er ansvarlige for spesialutstyret på motorsyklene som brukes i sporten. Det er her MoldTech kan tilby sin ekspertise. Med sine spesialfresere og presise maskinering utvikler de spesialdeler fra materialer av høy kvalitet for å produsere pigger til motorsykkelhjulene, som gir godt grep for optimal akselerasjon og ekstreme hellinger i svingene.

Nå er trykkluftbehovene ved full drift for alle produksjonsmaskiner omtrent 2,4 m³/min. Med en designkapasitet til å dekke behov på 0,95 til 3,6 m³/min, vil GA 18 VSD FF arbeide for MoldTech langt inn i fremtiden for å levere trykkluft av høy kvalitet etter som selskapet vokser og produksjonen øker. 

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med: Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Industrial Air er en divisjon innen Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Divisjonen utvikler, produserer og markedsfører luftkompressorer med og uten oljeinnsprøyting, vakuumpumper, gassgeneratorer, løsninger for kvalitetsluft samt kontroll- og overvåkingssystemer over hele verden og under flere varemerker, for alle slags bransjer. Divisjonen leverer også gode løsninger for jernbane, marine og offshore. Fokus og drivkraft er å forbedre kundenes produktivitet ytterligere. Divisjonens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg befinner seg i Antwerpen i Belgia.