Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Selskap for presisjonsbearbeiding trenger toppmoderne kompressor

Selskap for presisjonsbearbeiding trenger toppmoderne kompressor

2013-08-02

For Di-Spark-gruppen handler det om detaljer. De er spesialister innen produksjon av komplekse komponenter og leverer disse til kunder innen luftfart, helsesektoren, motorsport og andre kritiske, vitenskaplige bransjer. Dårlige arbeidere skylder på verktøyet, smarte selskaper som Di-Spark velger de riktige verktøyene … Slik som en Atlas Copco GA VSD+.

Di-spark ble grunnlagt for over 30 år siden og har helt siden dette opparbeidet en utmerket ry. Produksjonshallen deres er fylt til bremmen med det siste tilgjengelige konstruksjonsverktøyet, inklusive EDM-maskiner. EDM (Electrical Discharge Machining) er en presisjonskonstruksjonsprosess som benytter den termiske energien i gnister for å skjære gjennom ledende materialer. Derav kommer navnet på selskapet. De var ett av de første selskapene i Storbritannia som tok denne typen teknologi i bruk. "Di-Spark har alltid strebet etter å bruke den nyeste teknologien", forklarer administrerende direktør David Light.

Små komponenter, store kunder

Komponenter som er produsert av Di-Spark er vanligvis ganske små, men vitale komponenter i større maskiner, slik som fly, Formel 1-biler, satellitter og oljerigger. Di-Sparks produksjon går døgnkontinuerlig, så de trengte en kompressor som ikke bryr seg om den må jobbe hele natten … og som sparer energi mens den gjør det.

Verktøy av siste teknologi

Di-spark ønsker å holde seg ett skritt foran konkurrentene ved å kombinere deres kunnskap med den siste teknologien. Så da Atlas Copco viste Di-spark hva GA VSD+ kan gjøre, ville de ha den inn på gulvet. En GA 15 VSD+ forsyner nå Di-spark med pålitelig, energieffektiv trykkluft som avspeiler deres vekslende krav perfekt, døgnet rundt hele året. Denne kompakte kompressoren går så stille at Di-spark plasserte den direkte på fabrikkgulvet. Med en maskin som gir mer i fritt luftmengde for bare halve energiforbruket, er Di-spark klar for fremtiden. De vil holde seg ett skritt foran konkurrentene takket være sitt smarte valg av en smart maskin.

Du kan se filmen på vår YouTube-kanal

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte: 

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Industrial Air er en divisjon innen Atlas Copco's Compressor Technique, et forretningsområde for kompressorteknikk. Divisjonen utvikler, produserer og markedsfører luftkompressorer med og uten oljeinnsprøytning, vakuumpumper, gassgeneratorer, løsninger for kvalitetsluft samt kontroll- og overvåkingssystemer over hele verden og under flere varemerker, for alle slags bransjer. Divisjonen leverer også gode løsninger for jernbane, maritime bransjer og offshorebransjen. Fokus og drivkraft er å forbedre kundenes produktivitet ytterligere. Divisjonens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg befinner seg i Antwerpen i Belgia.