Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Kompressorteknologi fra Atlas Copco sparer billeverandør for 70 000 kWh i året

Kompressorteknologi fra Atlas Copco sparer billeverandør for 70 000 kWh i året

2013-06-27

Wilrijk, Belgia, juni 2013: Ved Alutec i Tyskland brukes bærekraftighet, miljø og energieffektivitet som referansepunkter for (nesten) alt. Det samme gjelder forsyningen av trykkluft, som selskapet får gjennom handelsavtale med Atlas Copco.

Atlas Copco - Alutec Willy Kretz
I 2012 ble hele kompressorstasjonen erstattet med siste generasjons maskineri, noe som sparer selskapet for minst 70 000 kWh elektrisitet hvert år. Alutec bruker spillvarmen fra de energieffektive kompressorene til rensing av deler og til oppvarming.

Med hovedkvarter i Sternenfels i Enz-distriktet av Baden-Württemberg, produserer selskapet aluminiumslistverk hovedsakelig for bilindustrien og dens leverandører. "Mesteparten av trykkluften brukes til å blåse ut deler etter at hakk og smøremidler har blitt fjernet," forklarer daglig leder Willy Kretz. "Kontaktpunkter, klemanordninger, revolverhoder, robotarmer og målestasjoner trenger også trykkluft."

Energieffektivisering – første steg: kompressorene 
"Vi bruker GA+-kompressorer fra Atlas Copcos siste generasjon," sier Siegfried Kälber som er ansvarlig for driftsteknologi. I maskinrommet har vi en GA 55+ FF og en GA 75+FF, som begge har en fast hastighet, i tillegg til en GA 90 VSD FF drivenhet med variabel hastighet. "Grunnlasten håndteres hovedsakelig av 90-en," forklarer Kälber. "Kompressorene med fast hastighet brukes kun i travle perioder."

Alle tre GA-kompressorene har en integrert kjøletørker og bruker det miljøvennlige kjølemediumet R410A. Dette skader ikke ozonlaget og reduserer tørkerens energiforbruk med 50 %.

Alutec bruker et ES 130 V-kontrollsystem. Dette systemet utnytter kompressorenes fulle kapasitet, slik at kombinasjonen av maskiner som har lavest mulig energibehov alltid brukes.

Atlas Copco - Alutec kjøleelementer
Handelsavtale eliminerer risiko 
Ettersom Alutec har ingått en handelsavtale, eies hele systemet av Atlas Copco. Dette betyr at Alutec kun kjøper trykkluft og er ikke involvert i vedlikehold eller reparasjon av kompressorene. Servicen er ekstremt tilfredsstillende: "Selv om en kompressor skulle gå i stykker, erstatter Atlas Copco den innen 24 timer," sier Willy Kretz, daglig leder for Alutec, "og vi har alltid fått god støtte med tekniske problemer."

Som del av reforhandlig av handelsavtalen, ble hele stasjonen i 2012 erstattet med de nye GA-maskinene. "Som et resultat sparer vi nå minst 70 000 kWh energi i året for trykkluftsgenerasjonen" estimerer Kretz.

Energieffektivisering – andre steg: varmegjenvinning
Kompressorene er utstyrt med et varmegjenvinningssystem og er koplet for å gjenvinne varme på huset. "Dette lar oss dra nytte av mer enn 90 % av varmen som produseres når en genererer trykkluft," rapporterer Kretz. Det varme kjølevannet brukes til å varme opp prosesserings- og skylletankene til rensesystemet. Om vinteren bidrar overflødig varme til å varme opp verkstedshallen.

Atlas Copco - Alutec GA75 GA90VSD
Energieffektivisering – tredje steg: spare energi 
Ultralydenheter har blitt brukt i to år for å forhindre lekkasjer i trykkluftforsyningsnettverket og pneumatiske ventiler som lukker seg automatisk har blitt installert i prosesseringmaskinene. Disse ventilene stanser luftstrømmen når maskinen ikke er i bruk. "Disse tiltakene alene har latt oss senke energibehovet for vår trykklyftsgenerasjon i helgene fra 250 til 50 kWh," understreker Kretz.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Om Alutecs metallinnovasjoner GmbH & Co. KG: Selskapet prosesserer mer enn 1600 tonn aluminium i året, har omkring 180 ansatte og genererte 21 millioner euro i 2012. Flertallet av kundene er fra bilindustrien og relaterte sektorer. Alutec utvikler over halvparten av produktene i forbindelse med kundene. Produsenten rangeres på topp over hele verden når det gjelder form og fasong på kaldsmidde deler.

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innenfor kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, verktøy for industrielt bruk, samt monteringssystemer. Konsernet leverer bærekraftige løsninger som øker kundenes produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2011 hadde Atlas Copco 37 500 ansatte og en omsetning på 81 milliarder svenske kroner (9 milliarder euro).

Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk leverer industrikompressorer, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og tilbyr spesielle utleietjenester. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje-og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.