Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Pæling i høy hastighet i Sør-Afrika med HB 2000 hydrauliske hammere

Pæling i høy hastighet i Sør-Afrika med HB 2000 hydrauliske hammere

2013-06-10

Det er blitt sagt at solstrålingsnivået i Sør-Afrika er det beste i verden, og landet har en raskt voksende solenergiindustri med flere prosjektanlegg i Northern Cape. Geopile Africa plasserer for øyeblikket påler på anlegg for solenergiprosjekter i området ved hjelp av Duktus' pælingssystem i kombinasjon med Atlas Copco HB 2000 hydrauliske hammere. Den store kraften og slagfrekvensen til HB 2000 er store fordeler for pælingsoperasjoner av denne typen.

"Disse anleggene for solenergi er generelt veldig store, i noen tilfeller 3 km lange x 1,25 km brede," forklarer Jared Prowse, som er ansvarlig for Geopile Africas drift og prosjekter. "Men for oss er ikke dette et problem, for pælingsriggene er ekstremt fleksible og mobile hydrauliske Volvo-gravemaskiner utstyrt med kraftige hydrauliske hammere fra Atlas Copco."

400 slag per minutt
Duktus-pælingssystemet konsentrerer 4000 joule energi per slag med den hydrauliske hammeren ned på pælingsskoen. Hammeren leverer 400 slag per minutt, og dette gjør at påler kan drives enkelt og raskt gjennom harde, slipende lag med materiale i de øvre jordlagene.

"Så langt er den gjennomsnittlige pælingshastigheten 5 minutter per påle, og med fire pælingsrigger på anlegget kan vi drive ned 400 Duktus-påler per dag," sier Jared Prowse. "Det er produksjonshastigheten jeg har siktet mot, for disse prosjektene krever at vi driver ned 50 000 påler i løpet av en arbeidsperiode på bare litt over 6 måneder. Målet mitt er å fullføre alle disse jobbene på en trygg måte og foran tidsskjemaet for kundene."

HB 2000 – kraftig og brukervennlig

Atlas Copcos hydrauliske hammer HB 2000 har en servicevekt på 2000 kg. VibroSilenced-systemet beskytter operatører mot støy og vibrasjoner, AutoControl tilpasser slagfrekvensen og sammenstøtenergien etter hvor hard berggrunnen er, og redskapet er utstyrt med det integrerte automatiske smøresystemet ContiLube ™ II.

Hammeren er også utstyrt med PowerAdapt-systemet, som kobler ut hammeren hvis oljetrykket er for høyt – en nyttig funksjon når den hydrauliske hammeren brukes på ulike bærerenheter.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innenfor kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco har nyskapende produkter og tjenester og leverer løsninger for bærekraftig produktivitet. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco ca. 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Atlas Copco Construction Tools er en avdeling innenfor Atlas Copcos forretningsområde Anleggsteknikk. Avdelingen utvikler, produserer og markedsfører hydraulisk, pneumatisk og bensindrevet utstyr for rivning, resirkulering, valsing, fjellboring og betongarbeid. Produktene markedsførers og selges under flere varemerker av en verdensomspennende salgs- og tjenesteorganisasjon. Avdelingen har hovedkontor i Essen i Tyskland og produksjonsanlegg i Europa, Afrika og Asia.

I 2013 feirer Atlas Copco, som er rangert som et av de mest nyskapende, bærekraftige og etiske selskapene i verden, 140 år med lønnsom vekst. I begynnelsen lagde selskapet produkter for jernbaner, men kjernen til Atlas Copco-selskapet dateres tilbake til de tidlige årene i det 20. århundre da de første kompressorene, verktøyene og fjellborene ble produsert. I dag har Atlas Copco-gruppen verdensledende posisjoner i disse områdene og mange andre. Atlas Copco støtter kunder i 180 land med egen virksomhet i 90 land. Les historien om et selskap som mener at "det finnes alltid en bedre måte" på www.atlascopco.com/history