Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos hydrauliske hammere og knusere valgt ut for utfordrende rivningsprosjekt i Brasil

Atlas Copcos hydrauliske hammere og knusere valgt ut for utfordrende rivningsprosjekt i Brasil

2013-06-03

Den brasilianske spesialisten innen rivning Comprex Ltda. ble valgt ut til å rive en bro som forbandt viktige distrikter i byen Vitória i delstaten Espirito Santo. Siden materialrester ikke måtte falle i vannet under broen av miljømessige årsaker, måtte det legges spesielt til rette for å fjerne rivningsavfallet. Atlas Copcos hydrauliske hammere og CombiCutters ble valgt ut av Comprex til å håndtere jobben.

På arbeidsstedet er det bygget tre nye broer over den gamle broen, som ikke lenger var tilstrekkelig med tanke på den økende mengden trafikk som beveget seg mellom byens distrikter. Den gamle broen, som bestod av 1300 m3 armert betong, måtte fjernes.

Lette strukturer rives først
Comprex startet rivesekvensen med å fjerne lette strukturer, som brystningen, betongoverflaten osv. Dette ble gjort ved hjelp av en hydraulisk hammer av typen Atlas Copco SB 452. Etter det kom den tyngre oppgaven med å fjerne betonglaget fra bjelkene og til slutt selve de 10 bjelkene.

To hydrauliske hammere av typen Atlas Copco MB 1700 og to CC 1700 CombiCutters, montert på Volvo EC 210- og CAT 416E-vogner, håndterte de tyngre oppgavene med letthet. Rivningsavfallet ble samlet opp i en spesiell båt og fraktet til et resirkuleringsanlegg.

En effektiv kombinasjon sikret kontrakten
Ronaldo Zucchi, eieren av Comprex, sier følgende: "De hydrauliske hammerne av typen MB 1700 og SB 452 ga imponerende ytelse på den svært harde betongen. Den effektive kombinasjonen av Atlas Copcos hydrauliske hammere og CombiCutters ga oss den selvtilliten vi trengte for å ta utfordringen og var en avgjørende faktor for å sikre oss kontrakten fra Vitória by."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innenfor kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco har nyskapende produkter og tjenester og leverer løsninger for bærekraftig produktivitet. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco ca. 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).

Atlas Copco Construction Tools er en avdeling innenfor Atlas Copcos forretningsområde Anleggsteknikk. Avdelingen utvikler, produserer og markedsfører hydraulisk, pneumatisk og bensindrevet utstyr for rivning, resirkulering, valsing, fjellboring og betongarbeid. Produktene markedsførers og selges under flere varemerker av en verdensomspennende salgs- og tjenesteorganisasjon. Avdelingen har hovedkontor i Essen i Tyskland og produksjonsanlegg i Europa, Afrika og Asia.