Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos CO2-forsterker sikrer matsikkerhet og kostnadseffektiv, pålitelig ytelse

Atlas Copcos CO2-forsterker sikrer matsikkerhet og kostnadseffektiv, pålitelig ytelse

2014-03-24

Wilrijk i Belgia, mars 2014. For å sikre kvaliteten og sikkerheten til risproduktene sine bruker S.P. SpA fra Italia en oljefri HX-forsterker fra Atlas Copco for å komprimere og resirkulere CO2 under gjenopprettingsfasen av avlusingsprosessen.

Pakket ris
Det italienske selskapet S.P. SpA er en ledende produsent og forselger av løs og forhåndspakket konvensjonell og økologisk ris, i tillegg til håndlaget pasta, på det globale markedet. Selskapet engasjerer seg i de høyeste kvalitetsstandardene, og behandling ved anlegget deres er i samsvar med HACCP, ISO9001, IFS, BRC og andre viktige sertifiseringer. Matsikkerhet har alltid blitt ansett som en høy prioritet for selskapet.

S.P. SpA er én av de første italienske selskapene som behandler risen ved hjelp av en nyskapende insektsbekjempelse med CO2, som garanterer optimal sikkerhet. Videre er selskapet det første i Italia som gjenvinner og resirkulerer CO2 som brukes under behandling, for ytterligere bruk.

Oljefri løsning ivaretar produktkvalitet

CO2 insektsbehandling for ris
Karbondioksidbehandlingen går ut på å holde den forhåndspakkede risen i beholdere ved et trykk på 20 bar(e) og deretter beholde dette trykket i en bestemt tidsperiode. Når denne prosessen er ferdig i den første trykksatte beholderen, flyttes CO2-en til en annen tom beholder inntil det når trykkbalanse.

I stedet for slippe CO2-en ut i atmosfæren kan den resterende CO2-en i den første beholderen gjenvinnes og trykksettes til den nødvendige behandlingstrykkverdien for den andre beholderen. Denne sekvensen kan gjentas for å spare betydelige mengder CO2.

S.P. SpA bruker en oljefri HX-forsterker fra Atlas Copco for å gjenvinne CO2-en. Den oljefrie HX-stempelkompressoren fra Atlas Copco gir kostnadseffektiv drift og minimale vedlikeholdskostnader. På grunn av PTFE-stempelringene og lange avstandsstykker er en HX-kompressor den riktige løsningen når komprimert gass er i kontakt med et sluttprodukt, for eksempel ris.

Giovanni Ingino, prosjektleder hos S.P. SpA, forklarer: "Vi trengte uten tvil en oljefri løsning for å sikre produktkvaliteten vår og for å ha stor bruksfleksibilitet i komprimeringsprosessen. Atlas Copcos oljefrie HX-forsterker kunne garantere integriteten til den komprimerte gassen under gjenopprettingsfasen og var perfekt tilpasset jobben med et variabelt inntakstrykk mellom 2 og 7 bar(e) og 20 bar(e) trykk ved utløpet. Det var helt klart det rette valget for oss."

CO2-komprimering krever spesialistekspertise

oljefri HX-stempelprosessor
Et stort utvalg reguleringssystemer justerer strømningshastigheten i henhold til den virkelige utnyttelsen av maskinen. HX-kompressorens lave stempelhastighet og lave temperaturer mellom trinnene bevarer maskinens indre deler for å sørge for høy pålitelighet, og stempelteknologien sørger for utmerket volumetrisk effektivitet og økonomisk drift når det gjelder energiforbruk. I tillegg holder den horisontale utformingen med balansert motsatt oppsett vibrasjonene på et svært lavt nivå.

CO2-komprimering krever spesialistekspertise. De interne komponentene må tilpasses til gassammensetningen og spesielt til fuktighetsinnholdet.

"Atlas Copco har erfaring i å håndtere fuktig eller tørr CO2, som er et godt grunnlag for kvalitet og sikker drift," sier Antonio Stefanile, leder for produktmarkedsføring hos Atlas Copco i Italia. "Det gode samspillet med kunden og muligheten til å være i stand til å levere den riktige løsningen for fornøyde kunder er veldig givende, og takket være nærheten til våre salgs- og serviceteam er vi veldig opptatt av å gi service av høy kvalitet til enhver tid i lang tid."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copco er en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsfremmende løsninger. Gruppen leverer innovative kompressorer, vakuumløsninger og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco utvikler produkter og tjenester som fokuserer produktivitet, energieffektiv, sikkerhet og ergonomi. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver virksomhet i mer enn 180 land. I 2013 hadde Atlas Copco en omsetning på 84 milliarder svenske kroner (9,7 milliarder euro) og mer enn 40 000 ansatte.

Atlas Copcos forretningsområde for kompressorteknikk leverer industrikompressorer, vakuumløsninger, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje- og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina, India og Sør-Korea.