Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco on-site biogas production helps customer become an award winning energy producer

Atlas Copco on-site biogas production helps customer become an award winning energy producer

2012-09-05

Atlas Copco gjorde en kombinasjon av landbruksfabrikk og destilleri til en prisbelønnet energiprodusent, med produksjon av biogass på stedet.

Biogas Upgrading
Siden 1752 har Wenning-familien drevet en suksessfull kombinasjon av landbruksvirksomhet og destilleri i Rhede i Tyskland. For 30 år siden tok familien de første banebrytende stegene mot biogassproduksjon på stedet. Ved hjelp av Atlas Copco har de nå utviklet seg til å bli en prisbelønnet energiprodusent og bruker mindre strøm enn andre sammenlignbare anlegg.

Innen 2020 burde 20 % av all energi og 10 % av all transportdrivstoff komme fra fornybare kilder. For å nå disse europeiske målene, revurderer flere land sine energiblandinger. Tyskland promoterer biogass som en alternativ kilde til energi. "Sammenlignet med andre energikilder, som for eksempel elektrisitet, så er den største fordelen lagring. Vi kan lagre energi for opptil to måneder", sier Bernd-Josef Wenning. Siden biogass lagres i eksisterende gassnettverk må det ikke brukes umiddelbart, og det er heller ikke nødvendig å investere i nye gassnett.

I Tyskland konverterer over 6000 anaerobiske kokere biomasse til rå biogass. Dette tallet vil dobles og mer til i løpet av de neste ti årene. "Energisyklusen er enkel: brenneriene bidrar med rester som mater oksene", forklarer Wenning. "Oksene gjengjelder ved å gi gjødsel, et råmateriale for biogassanlegget. Anlegget leverer gass som brukes til å generere elektrisitet og damp. Dette er en lukket sløyfe som er veldig fornuftig."

Det er to måter å bruke biogass på: kogenerasjon og som erstatning for naturlig gass (oppgradert biogass). Kogenerasjon er kun effektiv som en lokal kilde til elektrisitet og varme og er mindre effektiv når varmen kun brukes enkelte perioder hvert år, noe som gjør at biogass til biometan gir bedre muligheter. Innen 2020 er det forventet at biometan leverer 10 % av Tysklands totale gassbehov.

"Biometan gir en dobbel fordel: vi får energi samtidig som vi unngår energikostnader. På den ene siden får vi gass, og dermed energi som kan brukes til mye forskjellig. På den andre siden kan utbyttet til et biogassanlegg brukes som gjødsel, og det reduserer dermed belastningen på miljøet."

Se Atlas Copcos nettside om biogass for å finne ut mer om fordeler og løsninger: www.atlascopco.com/biogas

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Konsernet leverer bærekraftige løsninger som øker kundenes produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm i Sverige og driver virksomhet i mer enn 170 land. I 2011 hadde Atlas Copco 37 500 ansatte og en omsetning på 81 milliarder svenske kroner (9 milliarder euro). Gå til www.atlascopco.no hvis du vil ha mer informasjon.

Oil-free Air er en divisjon innenfor Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk. Divisjonen utvikler, produserer og markedsfører oljefrie luftkompressorer for alle slags bransjer over hele verden der luftkvalitet er avgjørende, samt kompressorer med oljeinnsprøyting for andre bruksområder. Divisjonen fokuserer på systemer for luftoptimalisering og løsninger for kvalitetsluft som ytterligere forbedrer kundenes produktivitet. Divisjonens hovedkontor og viktigste produksjonsanlegg ligger i Antwerpen Belgia.