Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copcos trykkluftsystemer sparer energi hos BIC No Sabe Fallar

Atlas Copcos trykkluftsystemer sparer energi hos BIC No Sabe Fallar

2013-12-06

Wilrijk i Belgia, desember 2013.No Sabe Fallar, S.A. de C.V. er detmeksikanske datterselskapet til den globale BIC-gruppen. På anlegget deres i Cuautitlán Izcalli erdet installert en gruppe Atlas Copco GA-kompressorer, et energisparende ES-reguleringssystem og et AirConnect Visualization-system.

Vedlikeholdsansvarlig Armando Guerra forteller at Atlas Copco ved hjelp av disse løsningene og med AIRScan-verktøyet hjalp anlegget med å oppnå betydelige energibesparelser i trykkluftsystemet. 

Ved No Sabe Fallar er trykkluft den viktigste drivkraften til montering, injeksjonsstøping og transportmaskiner, samt maskiner til silketrykk og tampotrykk.

GA-kompressorer

Venstre: Armando Guerra, vedlikeholdsansvarlig ved No Sabe Fallar, høyre: Ricardo Díaz Badillo, salgsingeniør ved Atlas Copco Mexicana


Anlegget har ni Atlas Copco oljesmurte skruekompressorer i GA-serien – to GA 315, to GA 90, to GA 90 VSD og tre GA 160. Elementet og motorene i GA-kompressorer er utformet for å redusere energikostnader og generelle kostnader i løpet av kompressorens levetid. GA VSD (drivenhet med variabel hastighet) reduserer energikostnadene ytterligere ved å automatisk justere lufttilførselen etter behov med et stort reguleringsområde.

Sentralt reguleringssystem

No Sabe Fallar har også et Atlas Copco ES 130V sentralt reguleringssystem som tilbyr overvåking og kontroll av alle kompressorene samtidig for å sikre at alle enhetene yter optimalt for prosessen. Resultatet er et pålitelig, energieffektivt nettverk. Et Atlas Copco AirConnect Visualization-system gjør det enkelt å overvåke systemet og identifiserer områder som kan forbedres. All informasjon er bare et tastetrykk unna, fra installasjonsstatus til trender og systemytelse. 

AIRScan-undersøkelse resulterte energibesparelser

Atlas Copco utførte en AIRScan-undersøkelse for å optimalisere systemet. AIRScan er et uavhengig Atlas Copco-undersøkelses- og rapporteringsverktøy som lokaliserer områder i et anlegg der det kan gjøres besparelser. Armando Guerra, vedlikeholdsansvarlig ved No Sabe Fallar, forteller: "Vi trengte pålitelige maskiner fra anerkjente varemerker som ville sikre uavbrutt drift, og det var derfor vi henvendte oss til Atlas Copco. Takket være deres støtte og deres AIRScan-verktøy har vi oppnådd gjennomsnittlige energibesparelser på opptil 20 % i trykkluftsystemet."

BIC, som ble grunnlagt i 1945 av de franske industrialistene Marcel Bich og Edouard Buffard, selger i dag i 160 land, og 3,2 millioner utsalgssteder selger BIC®-produkter. 

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med:
Atlas Copcos forretningsområde Kompressorteknikk leverer industrikompressorer, gass- og prosesskompressorer og ekspandere, luft- og gassbehandlingsutstyr samt luftbehandlingssystemer. Forretningsområdet har et globalt servicenettverk og tilbyr spesielle utleietjenester. Kompressorteknikk utvikler nyskapende løsninger for bærekraftig produktivitet i produksjons-, olje-og gass- og prosessindustrier. Hovedenhetene for produktutvikling og produksjon ligger i Belgia, Tyskland, USA, Kina og India.

Atlas Copco er et industrikonsern med en verdensledende posisjon innen kompressorer, ekspandere og luftbehandlingssystemer, anleggs- og gruveutstyr, elektriske verktøy samt monteringssystemer. Atlas Copco leverer løsninger for bærekraftig produktivitet ved hjelp av nyskapende produkter og tjenester. Selskapet, som ble grunnlagt i 1873, har hovedkontor i Stockholm og driver global virksomhet i mer enn 170 land. I 2012 hadde Atlas Copco 39 800 ansatte og en omsetning på 90,5 milliarder svenske kroner (10,5 milliarder euro).