Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco-tilleggsutstyr brukes i riving av bro

Atlas Copco-tilleggsutstyr brukes i riving av bro

2009-05-04

Atlas Copco-tilleggsutstyr reduserer den planlagte tiden for riving av broen med 25 %

A3 er en av de travleste motorveiene i Tyskland, og der sliter de med stadig økende trafikk. Som en del av utvidelsen til seks felt, ble den 540 m lange broen over Main-elven i nærheten av Randersacker sprengt. Sprengmassen ble fjernet på rekordtid.

Atlas Copco-tilleggsutstyr brukes i riving av bro


Etter at den 45 år gamle broen ble sprengt i luften, ble B13 under broen åpnet for trafikk igjen etter 48 timer. 2300 m3 med armert betong som kollapset på denne delen av B13, hadde blitt knust og fjernet. Over hele lengden er det totalt 25 000 m3 armert betong som skal fjernes.
Firmaet Ruppert fra Frickenhausen brukte sitt Atlas Copco-tilleggsutstyr: Åtte Atlas Copco middels til kraftige hydrauliske hammere med driftsvekt på 1200–7000 kg rev materialet. Seks andre hydrauliske pulverisatorer knuste fragmentene på stedet. På den andre siden av Main-elven krysser et jernbanespor den gamle broen, der sprengning er forbudt. To CombiCutters, CC 2500 U og CC 3300 U, har blitt kjøpt inn for å bruke på gravemaskiner for denne delen. 
B 13 var allerede ryddet etter bare 36 timer, slik at veien kunne åpnes for trafikk 25 % tidligere enn planlagt. "Med dette tilleggsutstyret kan vi også håndtere resten av de 25 000 m3," sier Florian Ruppert, direktør for firmaet. "Vi forventer å fullføre jobben i løpet av fire måneder."

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

  • Anja Kaulbach, kommunikasjons-/PR-ansvarlig
    Tlf.: + 49-201-633-2233
    e-post: anja.kaulbach@de.atlascopco.com

Atlas Copco er en av verdens ledende leverandører av produktivitetsfremmende løsninger til industrien. Produktene og tjenestene varierer fra trykkluft- og gassutstyr, generatorer, utstyr for anlegg- og gruveteknikk, industriverktøy og monteringssystemer til relatert ettermarked og utleie. I tett samarbeid med kunder og forretningspartnere, og med over 136 års erfaring, utvikler Atlas Copco nyskapende løsninger som gir overlegen produktivitet. Konsernet har hovedkontor i Stockholm, Sverige, og driver virksomhet i over 160 markeder over hele verden. I 2008 hadde Atlas Copco 34 000 ansatte og inntekter på 74 milliarder svenske kroner (7,7 milliarder euro). Du finner mer informasjon på www.atlascopco.com.
Atlas Copco Construction Tools er en divisjon innenfor forretningsområdet Anlegg- og Gruveteknikk. Firmaet er en ledende leverandør av hydrauliske, trykkluftdrevne og bensindrevne hammere og bor og av hydrauliske hammere og stillegående verktøy for riving som er festet til bærerenheter. Produktene markedsføres under varemerket Atlas Copco. Utstyret produseres i Sverige, Tyskland, India, Bulgaria, Kina og Sør-Afrika og selges via salgs- og serviceorganisasjoner over hele verden.