Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Pressen / Applikasjonshistorier / Atlas Copco er involvert i byggingen av bytunnelen i Leipzig

Atlas Copco er involvert i byggingen av bytunnelen i Leipzig

2009-04-08

Fem Atlas Copco-tilknytninger er involvert i byggingen av bytunnelen i Leipzig, som danner den svært etterlengtede nord-sør-forbindelsen som går tvers gjennom byen. Ekstra konstruksjoner under den fremtidige sentralstasjonen og Bayerischer Bahnhof som ble satt opp for tunnelarbeidet, rives.

HB 2200
Atlas Copco-kunde Kafril GmbH fra Großzschepa, 40 km øst for Leipzig, måtte fjerne de ekstra konstruksjonene under markedsplassen i Leipzig etter at tunnelarbeidet var fullført. Selskapet bruker tre hydrauliske hammere fra Atlas Copco, to HB 2500 og én HB 2200. Ca. 20 meter under overflaten ble mer enn 4000 m3 stålstenger i betong fjernet. Disse konstruksjonene var midlertidig oppført som stasjonsinngang og -utgang for tunnelmaskinen. To Atlas Copco CC 3300 hydrauliske CombiCutters ble brukt for å dele betongen og stålstangen på én gang.

Atlas Copco er involvert i byggingen av bytunnelen i Leipzig – copyright Freistaat Sachsen
Tunnelen er et hundreårs prosjekt, tunnelløsninger og høytliggende jernbanespor har blitt undersøkt og avvist flere ganger. I januar 2007 begynte tunnelmaskinen Leonie å grave en 22 m dyp vei gjennom byen Leipzig. Siden da er tunnelen blitt 4010 meter lang. De to enkeltsporede tunnelrørene har en diameter på 9 meter og er utformet for hastigheter på opptil 80 km/t.

Målet er nesten nådd: Tunnelen skal offisielt åpnes i 2012. Da kan passasjerene nå bestemmelsesstedene sine innenfor Leipzig opptil 20 minutter raskere – samtidig som de beskytter miljøet ved å ikke bruke bilen.

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du kontakte:

Atlas Copco er en av verdens ledende leverandører av produktivitetsfremmende løsninger til industrien. Produktene og tjenestene varierer fra trykkluft- og gassutstyr, generatorer, utstyr for anlegg- og gruveteknikk, industriverktøy og monteringssystemer til relatert ettermarked og utleie. I tett samarbeid med kunder og forretningspartnere, og med over 136 års erfaring, utvikler Atlas Copco nyskapende løsninger som gir overlegen produktivitet. Konsernet har hovedkontor i Stockholm, Sverige, og driver virksomhet i over 160 markeder over hele verden. I 2008 hadde Atlas Copco 34 000 ansatte og inntekter på 74 milliarder svenske kroner (7,7 milliarder euro). Du finner mer informasjon på www.atlascopco.com.

Atlas Copco Construction Tools er en divisjon innenfor forretningsområdet Anlegg- og gruveteknikk. Firmaet er en ledende leverandør av hydrauliske, trykkluftdrevne og bensindrevne hammere og bor og av hydrauliske hammere og stillegående verktøy for riving som er festet til bærerenheter. Produktene markedsføres under varemerket Atlas Copco. Utstyret produseres i Sverige, Tyskland, India, Bulgaria, Kina og Sør-Afrika og selges via salgs- og serviceorganisasjoner over hele verden.