Informasjonskapsler hjelper oss med å levere tjenester. Ved å bruke denne siden godtar du bruken av informasjonskapsler. Vi lagrer ikke personlige opplysninger. Les mer.

Gruppen / Historikk / Utforsk Atlas Copcos historie mellom 1873 og 2016

Utforsk Atlas Copcos historie mellom 1873 og 2016

Den 21. februar 1873 ble Atlas grunnlagt i Stockholm i Sverige, som produsent av produkter til jernbaner. 143 år senere setter selskapet bransjestandarder med en verdensledende posisjon innenfor kompressorer, verktøy og fjellbor, men også innen mange andre produktområder.

Med en tradisjon for innovasjon som kan dateres tilbake til selskapets grunnleggelse i 1873, har Atlas Copco utviklet seg til å omfatte fire forskjellige forretningsområder med moderne utstyr med suverene effektivitetsnivåer. Etter 143 år med bærekraftig, lønnsom vekst, varierer produktene og tjenestene fra trykkluft- og gassutstyr til anleggs- og gruveutstyr samt industriverktøy og monteringssystemer.

På vårt eget nettsted for historikk kan du lese om konsernets utvikling i løpet av de første 140 årene, finne ut mer om våre 11 administrerende direktører, og lære om våre nyskapninger og utvidelser.

Da vi feiret 140 år med levende historie, skrev vi en bok om alt vi hadde oppnådd. Her har du muligheten til å foreta et dypdykk i historien til et industriikon. Les den på nett, eller last den ned som en PDF-fil. Kos deg!